Bijeenkomsten met Sheikh Mohammad El-Chaer, 17 en 18 September 2022

In de naam van Allah, de barmhartige, de genadevolle,

Salam aleekum beste broeders en zusters,

Hierbij nodigt Ahlalbait Jongeren jullie uit voor een serie lezingen door sheikh Mohammad El-Chaer. De sheikh is geboren en getogen in Duitsland en studeert momenteel aan de Hawza (islamitische studies) in Lebanon. Hij heeft zijn eerste boek in het Duits uitgebracht (Verhalen met een moraal). Dit boek wordt momenteel vertaald naar het Engels. De sheikh heeft tevens inspirerende lezingen en korte clips op zijn Instagram-kanaal staan: @mohammadchaer_.

WhatsApp_Image_2022-09-07_at_11.41.41_PM.jpeg

De bijeenkomst van 17 september gaat InshaAllah over de Arbaeen. De lezing gaat over hoe krachtig sommige woorden kunnen zijn en wat voor betekenis deze kunnen hebben. Denk aan het woord 'bismillah (in de naam van Allah (swt)'. De sheikh legt vervolgens de link met de ziaret van Imam Hussain (a) en de Arbaeen.

De bijeenkomst van 18 september gaat over het overlijden van de profeet Mohammed (s). De sheikh gaat hier spreken over de religie en waarom dit essentieel is in ons leven om perfectie te bereiken. Ook gaat hij in op de islam in deze moderne tijd en op de positieve aard van de islam.

De lezingen van de sheikh zijn in het Engels. De rest van het programma is in het Nederlands.

Wees erbij en mis deze interessante lezingen niet. Aanmelden kan via: ahlalbait.nl/aanmelden. Zie de flyer voor de tijden. Na aanmelding wordt aanvullende informatie opgestuurd.

Ws,
Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Muharram bijeenkomsten, 6 & 9 augustus 2022

In de naam van Allah, de barmhartige, de genadevolle,

De maand Muharram is weer aangebroken. De maand waarin wij de kleinzoon van de profeet Mohammed (sa) herdenken. Dit jaar organiseren we in samenwerking met andere stichtingen verschillende bijeenkomsten door het hele land. Graag nodigen wij jullie hiervoor uit. Er staan nog twee bijeenkomsten gepland:

Zaterdag 6 augustus 2022, Assen van 17:00-20:00 | in samenwerking met moskee Al Hussein

Deze bijeenkomst staat in het teken van de invloed van de gebeurtenissen van Karbala op het verleden en het heden. Het programma begint met een Koranrecitatie en Ziaret Warith. Verder staat voor de pauze een presentatie over de feitelijke gebeurtenissen tijdens de slag van Karbala door Sayed Bakir en een gedicht op het programma door onze jonge broeder Amir. Na de presentatie is het nog mogelijk om vragen te stellen. Het programma bestaat verder uit de hoofdlezing door hadji Waiel Alkhateeb en een rouwzang door broeder Mahdi. De bijeenkomst wordt afgesloten met een maaltijd.

Dinsdag 9 augustus 2022, Den Haag van 18:30-21:00 | in samenwerking met Stichting Alcauther

Deze bijeenkomst is verplaatst van maandag 8 augustus naar dinsdag 9 augustus. Je hoeft niet opnieuw aan te melden als je dit al eerder gedaan hebt. Dit programma staat in het teken van Ashura. Na de Koranrecitatie en Ziaret Ashura wordt de Maqtal (de gebeurtenis van Karbala) gereciteerd in het Nederlands door hadji Waiel Alkhateeb. Het programma wordt afgesloten met een rouwzang door broeders Mahdi en Abdullah en hierna een maaltijd.

Mis deze bijeenkomsten niet en meld je aan! Aanmelden kan via: Ahlalbait.nl/aanmelden

Vragen? We horen het graag.

Ws,

AJO

Afdrukken

Muharram bijeenkomst, Karbala: Meer dan een verhaal, 31 juli 2022

LET OP: locatie is gewijzigd naar Den Haag.

Salam aleekum beste broeders en zusters,

De maand Muharram breekt spoedig aan. In deze maand staan wij stil bij het martelaarschap van de kleinzoon van de Profeet (s) en het verhaal van Karbala. De gebeurtenis die in Karbala heeft plaats gevonden is echter meer dan een verhaal. Zondag 31 juli gaan wij samen met Cultureel Centrum Utrecht (@cc_utrecht ) hierover meer de diepte in.Het programma zal bestaan uit een Koran recitatie en het lezen van ziyarat Warith, hierna vindt er een lezing plaats over het onderwerp Karbala: meer dan een verhaal, gegeven door Sayed Mujtaba. Uit de lezing zullen wij insha’Allah o.a. veel opsteken over de lessen die wij kunnen trekken uit de gebeurtenis van Karbala en de boodschap die daarbij hoort. Vervolgens zullen er stellingen gediscussieerd worden in een (interactief) panel. Na het panel sluiten we de middag af met een rouwzang en een maaltijd.

Meld je aan voor deze bijeenkomst en stap deze heilige maand in met het herdenken van Imam Hussain (a). Inschrijven kan via ahlalbait.nl/aanmelden.

Vragen? We horen het graag. Insha’Allah tot dan!

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Afdrukken

Meer artikelen...