AJO organiseert regelmatig bijeenkomsten. Op deze pagina vind je onze verslagen. Van elke bijeenkomst schrijven wij een korte samenvatting en geven wij een impressie aan de hand van foto's en video's.

Verslag: Ramadan online programma 2020

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Gezien de situatie dit jaar, hebben we tijdens de maand Ramadan een dagelijkse livestream gehouden, in samenwerking met Stichting Alcauther en Huis van Koran. De stream werd op Facebook gehouden en duurde van 19:00 tot 21:00.

Het programma begon dagelijks met een Koran recitatie door verschillende broeders. Elke dag werd er één Juz (deel) uit de Koran gelezen, waardoor aan het einde van de maand de heilige Koran was uitgelezen. Het programma vervolgde dan met de dagelijkse smeekbede. Zowel de heilige Koran als de dagelijkse smeekbede hadden Nederlandse ondertiteling.
Het tweede uur van het programma was elke dag variërend.  Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag werd er een lezing gehouden in het Arabisch en op dinsdag, donderdag en zaterdag in het Nederlands. Het programma werd dagelijks afgesloten met Dua Al Iftitah en Asma Al Husna (de Heilige namen van Allah).

Laylat al Qadr (de waardevolle nacht) had een speciaal programma. Het begon om 23:00 en eindigde om 1:30. De nacht bestond uit een recitatie van Surah Al Dukhaan, Ziaret Imam Hussain (a), Dua Raf’e Al Masahif, Surah Al Ankaboot, Surah al Rum en Dua Joashan Al Kabir.

In de video hieronder zie je wie allemaal uit de Koran of een smeekbede hebben gereciteerd en wat onze overige activiteiten waren.

https://www.facebook.com/watch/?v=177819413629767

Wij willen iedereen bedanken die een bijdragen heeft geleverd aan de Ramadan Stream 2020. En natuurlijk een speciale dank aan onze kijkers. We horen graag jullie eventuele feedback, stuur ons gerust een berichtje op onze social media kanalen!

Wij hopen dat iedereen gezond en wel is, inshAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor alle foto's.

Ws,

AJO

Afdrukken

Verslag: FATIMIYA MET SAYED AHMED AL QAZWINI, 1 EN 2 FEBRUARI

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Op 1 en 2 februari 2020 organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie een reeks Fatimiya bijeenkomsten met de geleerde Sayed Ahmed Al-Qazwini.

 

Zaterdag 1 februari 2020
Voor het eerst organiseerde AJO een workshop met als onderwerp het gebed, in Dordrecht. De bijeenkomst begon met het gezamenlijk gebed van de Maghrib en Isha. Hierna konden de gasten genieten van verschillende hapjes. Na de prachtige Koranrecitatie van broeder Ali Al Touraihi uit de heilige hoofdstukken Al Baqare, Al Ma-un en Al Kawther, was het tijd voor de workshop van Sayed Ahmed Al-Qazwini.

Het was een informatieve workshop die in drie delen werd gegeven. De eerste deel diende als een introductie tot het onderwerp. In deel 2 vertelde de Sayed over de regels, het belang en de etiquette van het gebed. In deel drie gaf Sayed Ahmed Al-Qazwini tips hoe we ervoor kunnen zorgen dat het gebed geaccepteerd wordt door Allah (swt) en over hoe we ons gebed kunnen verbeteren. Voor de gehele samenvatting van de workshop, klik dan hier.

Halverwege de workshop was er ook een pauze waarbij fruit werd uitgedeeld en de gasten konden socializen.

Klik hier voor alle foto’s van deze dag.

Klik hier voor de video’s van deze dag.

Zondag 2 februari 2020
De tweede dag van de Fatimiya bijeenkomsten ging over het leven van Fatima Al Zahra (a). Verzen van de heilige Koran werden deze dag gereciteerd door broeder Massih. Hij reciteerde uit de heilige hoofdstukken Al Isra en Al Kawther. Vervolgens werd de Ziyarat van Fatima Al Zahra (a) gelezen door broeder Amjad.

Zuster Batoul heeft daarna een inspirerende presentatie gegeven over wat Fatima Al Zahra (a) haar heeft geleerd en wat zij voor haar heeft betekend. Het publiek kreeg na het mooie verhaal van zuster Batoul een prachtig gedicht te horen van sayed Ali Djawad over Fatima Al Zahra (a).  Na al deze mooie woorden was het tijd voor een korte pauze. De bezoekers kregen thee en fruit uitgedeeld, konden de benen strekken en bij de MC tafel kijken.

Lees meer

Afdrukken

VERSLAG: AJO Debatavond, 18 januari 2020

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Op zaterdag 18 januari 2020 organiseerde AJO zijn eerste debatavond. Tijdens deze avond zijn aan de hand van interactieve dialogen drie stellingen behandeld. De stellingen gingen over het huwelijk, het milieu en identiteit. De avond bestond uit het delen van meningen, ervaringen en visies.

Tijdens de inloop stonden verschillende hapjes klaar en konden de bezoekers socializen.

Na de verwelkoming van de gastheer, broeder Mohsin, begon het programma met een Koranrecitatie. Broeder Ali reciteerde verzen uit het heilige hoofdstuk ‘De Romeinen’ (Surat Al Room).

Hierna was het tijd voor het debat. Broeder Mohsin legde eerst de spelregels uit: De stelling wordt eerst ingeleid en toegelicht; per stelling zullen er twee korte betogen worden gehouden. Het publiek kon daarna debatteren over de stelling.

Nu was het tijd voor de eerste stelling van de avond: “In het huidige tijdperk is het beter als men op een latere leeftijd trouwt.”. Dit werd door door de gastheer toegelicht. Broeder Ammar en zuster Zainab hielden een betoog voor de stelling en tegen de stelling. Toen was het aan het publiek om hun meningen toe te lichten.

De tweede stelling ging over het milieu en luidde als volgt: “De moslims houden wereldwijd niet goed rekening met het milieu, we moeten juist voorlopers zijn”. Zusters Sarah en Zainab hadden de kans om de stelling te onderbouwen en te ontkrachten. Hierna was het weer de beurt aan de bezoekers: wie is er voor en wie tegen?

Vervolgens was het tijd voor een korte pauze. De bezoekers konden weer genieten van heerlijke hapjes en hadden tijd om de stellingen na te bespreken.

Lees meer

Afdrukken

Meer artikelen...