AJO organiseert regelmatig bijeenkomsten. Op deze pagina vind je onze verslagen. Van elke bijeenkomst schrijven wij een korte samenvatting en geven wij een impressie aan de hand van foto's en video's.

Verslag: Eid Al-Adha, 2 augustus 2020

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,

De afgelopen maanden is ons leven flink veranderd door het COVID-19 virus. Door de huidige situatie en maatregelen is op 2 augustus 2020 een uitje georganiseerd ter ere van het offerfeest. Tijdens het gehele uitje werden de richtlijnen van de overheid (RIVM) gehanteerd.

De picknick vond plaatst in het Amsterdamse Bos. Tijdens de inloop was er tijd om te kletsen met de aanwezigen en te genieten van het mooie bos. Voor elke bezoeker was er een goodiebag, gevuld met een leuk kaartje, wat fruit en drinken. Het programma begon met een toespraak van Hadji Waiel over actuele onderwerpen, zoals de Black Lives Matter movement en natuurlijk COVID-19. Het zijn moeilijke tijden, maar we moeten ons best blijven doen om het beste ervan te maken.

WhatsApp_Image_2020-08-03_at_12.17.19_AM.jpeg

Hierna was het tijd voor een leuke, leerzame en ook wel moeilijke quiz. Er werden teams van ongeveer vijf personen gevormd, het team met de meeste punten wint de quiz. Uiteraard mocht er gebruik worden gemaakt van het internet, maar doordat de vragen steeds maar dertig seconden duurde was dat nog best lastig. Met goede kennis van de Heilige Koran kon je de vragen ook zonder het internet beantwoorden.

Na intensief mee te hebben gedaan aan de quiz kregen de bezoekers een lekker broodje met wat te drinken. De bezoekers konden hierna nog voetballen, badmintonnen, kaartspellen spelen en bijkletsen voordat het programma tot het einde kwam.

Het weer was prachtig en zo was deze Eid al Adha uitje geslaagd! Bedankt voor jullie aanwezigheid en de gezellige sfeer. InshaAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor alle foto’s.

Ws,

AJO

Afdrukken

Verslag: Ramadan online programma 2020

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Gezien de situatie dit jaar, hebben we tijdens de maand Ramadan een dagelijkse livestream gehouden, in samenwerking met Stichting Alcauther en Huis van Koran. De stream werd op Facebook gehouden en duurde van 19:00 tot 21:00.

Het programma begon dagelijks met een Koran recitatie door verschillende broeders. Elke dag werd er één Juz (deel) uit de Koran gelezen, waardoor aan het einde van de maand de heilige Koran was uitgelezen. Het programma vervolgde dan met de dagelijkse smeekbede. Zowel de heilige Koran als de dagelijkse smeekbede hadden Nederlandse ondertiteling.
Het tweede uur van het programma was elke dag variërend.  Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag werd er een lezing gehouden in het Arabisch en op dinsdag, donderdag en zaterdag in het Nederlands. Het programma werd dagelijks afgesloten met Dua Al Iftitah en Asma Al Husna (de Heilige namen van Allah).

Laylat al Qadr (de waardevolle nacht) had een speciaal programma. Het begon om 23:00 en eindigde om 1:30. De nacht bestond uit een recitatie van Surah Al Dukhaan, Ziaret Imam Hussain (a), Dua Raf’e Al Masahif, Surah Al Ankaboot, Surah al Rum en Dua Joashan Al Kabir.

In de video hieronder zie je wie allemaal uit de Koran of een smeekbede hebben gereciteerd en wat onze overige activiteiten waren.

https://www.facebook.com/watch/?v=177819413629767

Wij willen iedereen bedanken die een bijdragen heeft geleverd aan de Ramadan Stream 2020. En natuurlijk een speciale dank aan onze kijkers. We horen graag jullie eventuele feedback, stuur ons gerust een berichtje op onze social media kanalen!

Wij hopen dat iedereen gezond en wel is, inshAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor alle foto's.

Ws,

AJO

Afdrukken

Verslag: FATIMIYA MET SAYED AHMED AL QAZWINI, 1 EN 2 FEBRUARI

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Op 1 en 2 februari 2020 organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie een reeks Fatimiya bijeenkomsten met de geleerde Sayed Ahmed Al-Qazwini.

 

Zaterdag 1 februari 2020
Voor het eerst organiseerde AJO een workshop met als onderwerp het gebed, in Dordrecht. De bijeenkomst begon met het gezamenlijk gebed van de Maghrib en Isha. Hierna konden de gasten genieten van verschillende hapjes. Na de prachtige Koranrecitatie van broeder Ali Al Touraihi uit de heilige hoofdstukken Al Baqare, Al Ma-un en Al Kawther, was het tijd voor de workshop van Sayed Ahmed Al-Qazwini.

Het was een informatieve workshop die in drie delen werd gegeven. De eerste deel diende als een introductie tot het onderwerp. In deel 2 vertelde de Sayed over de regels, het belang en de etiquette van het gebed. In deel drie gaf Sayed Ahmed Al-Qazwini tips hoe we ervoor kunnen zorgen dat het gebed geaccepteerd wordt door Allah (swt) en over hoe we ons gebed kunnen verbeteren. Voor de gehele samenvatting van de workshop, klik dan hier.

Halverwege de workshop was er ook een pauze waarbij fruit werd uitgedeeld en de gasten konden socializen.

Klik hier voor alle foto’s van deze dag.

Klik hier voor de video’s van deze dag.

Zondag 2 februari 2020
De tweede dag van de Fatimiya bijeenkomsten ging over het leven van Fatima Al Zahra (a). Verzen van de heilige Koran werden deze dag gereciteerd door broeder Massih. Hij reciteerde uit de heilige hoofdstukken Al Isra en Al Kawther. Vervolgens werd de Ziyarat van Fatima Al Zahra (a) gelezen door broeder Amjad.

Zuster Batoul heeft daarna een inspirerende presentatie gegeven over wat Fatima Al Zahra (a) haar heeft geleerd en wat zij voor haar heeft betekend. Het publiek kreeg na het mooie verhaal van zuster Batoul een prachtig gedicht te horen van sayed Ali Djawad over Fatima Al Zahra (a).  Na al deze mooie woorden was het tijd voor een korte pauze. De bezoekers kregen thee en fruit uitgedeeld, konden de benen strekken en bij de MC tafel kijken.

Lees meer

Afdrukken

Meer artikelen...