Verslag geboorte Imam Hussein (a) met Sayed Moustafa al Qazwini, 1 juni 2014

In de naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle,

Op 1 juni 2014 had Ahlalbait Jongeren Organisatie weer de eer om een vooraanstaande spreker te ontvangen. Sayed Moustafa Al-Qazwini was speciaal naar Nederland afgereisd, om de jongeren hier te informeren en te inspireren over het geloof. Sayed Moustafa Al-Qazwini is de oudere broer van Sayed Hossein al-Qazwini, die eerder dit jaar ons in Nederland had bezocht. Als ervaren internationale spreker is Sayed Moustafa Al-Qazwini bekend met de uitdagingen van Islamitische jongeren in het Westen. Zo was hij een van de eerste geleerden die lezingen gaf in het Engels. Hij is de oprichter van de Islamic Educational Center of Orange County en Islamic Cultural Center of San Diego.

De maand Shabaan staat vol met belangrijke gebeurtenissen voor de moslims. De bijeenkomst stond dan ook in het teken van de geboorte van Imam Hussein (a) en Imam al Sajjad (a), de derde en vierde Imams.

Op het programma stond echter meer dan alleen de lezing van de Sayed. Uiteraard gingen we van start met een gezamenlijk gebed, onder leiding van Sayed Moustafa Al-Qazwini. Na het gebed reciteerde broeder Massih Naimi verzen uit de heilige Koran. Dit keer reciteerde broeder Massih met zijn mooie stem verzen uit de hoofdstukken Zumar en Najm.

Aysar Al-Touraihi las daarna op prachtige wijze Munajat al Mutawasaleen voor, een meeslepende smeekbede (“duaa”). Deze duaa was in het Nederlands vertaald, zodat de aanwezigen het mee konden lezen.

Voor veel mensen is het jaarlijks lastig te bepalen wanneer de heilige maand Ramadan begint en eindigt. Over dit onderwerp bestaan veel misverstanden en verkeerde informatie. Daarom zette broeder Mohsin in een korte presentatie uiteen welke regels gelden en welke geleerden welke regels hanteren.

Daarna was het tijd voor het hoofdonderdeel van de middag: de lezing van de Sayed. De Sayed gaf een lezing over de rol van de jongeren in het westen. De lezing bevatte meerdere aspecten, maar de nadruk werd voornamelijk gelegd op de verantwoordelijkheid die moslims dragen. Iedere moslim is een ambassadeur van zijn geloof: de Islam. Als mensen de moslims zien, dan zullen zij een beeld krijgen over de Islam. Wij, als moslims, moeten laten zien wat de Islam uitdraagt: vrede en barmhartigheid.

Na een korte pauze was er nog ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Het is erg belangrijk om jongeren de kans te bieden om vragen te stellen aan een geleerde als Sayed Moustafa Al-Qazwini. Met zijn ervaring en kennis heeft hij vele vragen beantwoord. Een vragenvuur van ruim driekwartier volgde. Verschillende onderwerpen kwamen aan het licht; een vraag ging over de eenheid tussen de moslims en de andere vraag ging over reinheid bij het gebed.

De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, waarmee de zomermiddag in Rotterdam met Sayed Moustafa Al-Qazwini tot een einde kwam.

We danken Sayed Moustafa Al-Qazwini voor zijn komst en inspirerende lezing.  Wij hebben wederom een groot aantal bezoekers mogen verwelkomen en we hopen iedereen terug te zien bij een volgende bijeenkomst!

Klik hier voor alle foto's!

Klik hier voor de video's!

Wasalam,

Ahlalbait Jongeren Organisatie 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.