Verslag Manifestatie tegen terrorisme, 29 juni 2014

Een demonstratie tegen terrorisme – 29 juni – Malieveld/Plein Den Haag

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Verschillende jongerenorganisaties hadden het initiatief genomen om zich tegen terrorisme uit te spreken in de vorm van een demonstratie.  Deze demonstratie werd op zondag 29 juni gehouden in Den Haag. 

De organisatoren en vrijwilligers verzamelden zich rond 14.00 uur bij het Malieveld. Daar werden ze geïnstrueerd door de dagcoördinator en de initiatiefnemers. Tevens werden borden gemaakt met verschillende teksten als: ‘Terrorisme kent geen geloof’, ‘Islam = vrijheid’, ‘Zaai liefde en geen haat’. Rond 15.00 uur stroomde het Malieveld vol met demonstranten. Deze betogers kwamen uit verschillende hoeken van het land en zelfs uit België. Een verscheidenheid van nationaliteiten had zich verzameld om een gezamenlijke stem voor vrede en tegen terrorisme te uiten. Inmiddels hadden zich ook verschillende journalisten gemeld die de persvoorlichters van werk voorzagen.

Vanuit het Malieveld vertrok de stille stoet van vrede en barmhartigheid richting het Plein. Onderweg sloten meerdere mensen zich aan nadat ze de vredelievende teksten zagen op de borden en banners van de demonstranten. Op het Plein was een podium gebouwd en werden meerdere toespraken gehouden. De demonstranten vormden een halve maan rond het podium en met volle aandacht werd geluisterd naar de teksten van de indrukwekkende sprekers.

Ondertussen werden bloemen en flyers uitgedeeld aan de geïnteresseerden die uit nieuwsgierigheid meer wilden weten over deze opvallende manifestatie. De betogers legden hen uit waarom zij hier stonden: “wij zijn hier om onze stem tegen terrorisme te laten horen; doet u mee?”

De organisatoren hielden ook hun woord en maakten onder andere duidelijk wat het gevaar is van de terroristische ideologie en de gruweldaden die de aanhangers begaan. Bovendien werd er geëist om de slachtoffers van terrorisme te helpen overal ter wereld en om de steun aan de terroristische organisaties strafbaar te stellen.

Verschillende leden van de Tweede Kamer spraken hun steun uit aan deze demonstratie. Er werd een brief voorgelezen van Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid van het CDA, die helaas niet bij de betoging aanwezig kon zijn. Daarnaast sprak Anil Kumar van de ChristenUnie zijn steun uit voor de aanwezige mensen. De kern van zijn betoog was dat we nee moeten blijven zeggen tegen terrorisme en intolerantie.

Naast het podium toonden meerdere grote posters de daden van terreurorganisaties zoals ISIS. Tevens was er een petitie die de mensen konden ondertekenen en die uiteindelijk overhandigd werd aan de Tweede Kamer. 

Nadat de sprekers hun woord hadden gedaan en de betogers hun stem meerdere keren lieten horen vóór vrede en tegen terrorisme, bedankten de organisatoren de demonstranten voor hun aanwezigheid en kon iedereen nogmaals zijn stem laten horen: “Samen samen tegen terrorisme! Samen samen voor vrede!” Een uiterst geslaagde dag voor de aanhangers van vrede en harmonie. 

Klik hier voor het fotoalbum

Klik hier voor NOS verslag

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.