Verslag Geboorte Imam Reda (a), 13 september 2014

In de naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle

Op zaterdag 13 september organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie een bijeenkomst ter ere van de geboorte van Imam Ali al Reda (a). De bijeenkomst werd gehouden in Rotterdam en had als thema: “Het leven van Imam al Reda (a) als een vreemdeling”.

Zoals gebruikelijk begon het programma met een gezamenlijk gebed. Na het gebed werden woorden uit de heilige Koran gereciteerd op een zeer mooie wijze, door broeder Mahdi. Er werden twee hoofdstukken gereciteerd; Al Insan en Al Dhuha. 

Wij hebben hem de goede weg gewezen, of hij nu dankbaar is of ondankbaar [vers 3, al Insan].

De Zeyara van Imam al Reda (a) werd hierna voorgedragen door broeder Aysar. We luisterden naar zijn prachtige stem en herdachten met zijn allen hiermee de Imam.

De bijeenkomst stond in het teken van Imam al Reda (a) en uiteraard was het dan ook belangrijk om te weten wie deze Imam was en hoe zijn leven eruit zag. Dit kregen we te horen van broeder Mujtaba. Een prima uitgezette lezing waaruit wij veel te weten kregen over de Imam en de tijd waarin hij leefde.

Hierna vertelde zuster Zainab in een presentatie over haar bezoek aan de Imam in Mashhad (Iran). Het is een zeer bijzondere ervaring die gedeeld moest worden. Wij hopen dat de jongeren motivatie hebben gekregen uit de mooie ervaringen van zuster Zainab om zo ook de Imams te bezoeken.

Fiqh (geloofsleer) speelt een belangrijke rol. De jongeren willen weten wat de regels zijn betreft belangrijke aspecten in het leven. Het inmiddels welbekende ‘Fiqh momentje’ van broeder Mudi is daarom zeer welkom! Het hoofdthema was ‘’Eten en drinken; wat is haram en halal?’’. Tijdens de prestentatie kregen we meer informatie over wat de regels zijn betreft het bepalen van ‘halal en haram’ bij voedsel. Dit alles werd benaderd vanuit een voorbeeld in de praktijk; is de voetbal wel of niet uit geweest? En wat als de ene beweert van wel en de ander niet?!

Hiermee eindigde het eerste deel van het programma. In de pauze konden de jongeren elkaar leren kennen en genieten van thee en koekjes. 

Het tweede deel van het programma begon met een prachtige lofzang, gezongen door broeder Ali Al Touraihi. Het was de geboorte van de Imam en dat moest gevierd worden! Broeder Ali reciteerde in twee talen de lofzang en het publiek deed gezellig mee!

De hoofdlezing stond hierna op het programma en deze werd gegeven door hadji Waiel Alkhateeb. Hij vertelde onder meer hoe we de status van een gelovige (mu’min) kunnen bereiken.  We kregen daarnaast veel te weten over het leven van de Imam en over zijn belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Zo leerden we dat de Imam belangrijk is geweest bij het verifiëren van vele overleveringen. 

Het programma werd afgesloten met een interactieve foto-quiz. Broeder Mohsin liet een foto zien en de aanwezigen moesten in groepjes de plek raden. Ook werd bij sommige vragen een raadsel gegeven in plaats van een foto. De winnaars? Dat waren dit keer een groepje dames! Hierbij van harte gefeliciteerd! 

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Er werd nog gezellig nagepraat en de aanwezigen konden aan het mediacomité tafeltje interessante boeken en leuke spullen kopen. 

Bedankt voor jullie komst en insha’Allah tot de volgende keer!

- video's komen binnenkort online. Houd onze Youtube pagina in de gaten: www.youtube.com/ahlalbaitjongeren

Klik hier voor het foto-album (om op te slaan) of bekijk ze hieronder:

//foto.ahlalbait.nl/#!album-5

Ws,

Ahlalbait Jongeren Organisatie

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.