Verslag “Is jouw leven in balans?”, 29 maart 2015

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Op zondag 29 maart organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie een bijeenkomst met als thema “Is jouw leven in balans?”. Dit bijzondere thema vloeit voort uit het gevarieerde leven dat velen van ons momenteel leiden.

Tijdens de inloop werden de bezoekers verwelkomd met een lekkere kopje thee en kon er kennis worden gemaakt met de leden van de organisatie en met elkaar. Het eerste onderdeel op het programma was het gezamenlijk gebed. Hierna begon de Koranrecitatie van broeder Ali Al-Touraihi. Met zijn mooie stem reciteerde hij de woorden uit de heilige Koran. Dit keer werden verzen uit hoofdstukken de Koe en de Vijgenboom gereciteerd.

لِّلَّهِ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ
“…Van God is wat er in de hemelen en wat er op de aarde is…“
[De Koe (2), 284].

Na de Koranrecitatie was het tijd voor de eerste presentatie van de dag. Deze werd gegeven door broeder Mohammad Ali Ahmadi. Het onderwerp was: de Ummah in balans. Tijdens zijn lezing vertelde hij onder andere over de ontwikkeling van de islam in het westen en wat voor invloed dat heeft op ons huidige leven. En hoe zit het met de volgende generatie? En wat is nou een gebalanceerde moslim?

Een korte video van Hassanain Rajabali diende ter introductie voor de tweede lezing van de dag. Zuster Mona vertelde ons wat de psychologische gevolgen van muziek zijn op het individu en de maatschappij. Er zijn hier namelijk verschillende onderzoeken naar gedaan. Ook vertelde zuster Mona onder andere over de invloed van verschillende soorten muziek op de emoties van de mens.

Voor de pauze werd nog een kleine quiz gehouden om te kijken hoever onze bezoekers bewust waren van hun huidige levensstijl. Zo werden er vragen gesteld die met gezondheid te maken hadden, maar ook over de tijdsindeling van hun dag. Tijdens de pauze werden er lekkere gebakjes uitgedeeld met een kopje thee. De jongeren konden kennis maken met elkaar en even bijkomen van het eerste gedeelte van het programma.

 Na de pauze gaf Waiel Alkhateeb de hoofdlezing van de dag:  “wat zijn de basiselementen voor een compleet en gebalanceerd leven?” Het is erg belangrijk om bewust te zijn van de keuzes die men maakt om tot een compleet en gebalanceerd leven te komen. Allah (swt) zegt: kijk naar jezelf, verbeter jezelf en maak van jezelf die persoon die dusdanige hoogte heeft bereikt dat het Hiernamaals voor hem in het teken staat van volledige vreugde. Broeder Waiel behandelde een complete stappenplan hoe men dit complete en gebalanceerde leven kan bereiken en deelde daarnaast de 7 basiselementen die volgens Imam Ali (a) leiden tot ultieme vreugde.

Aan het einde van het programma was er een interactief onderdeel waarin verschillende stellingen werden besproken. Doe jij kennis op betreft geloof en mogen jouw school resultaten hieronder lijden? Of ben jij het eens met de stelling dat een moslim een luxe leven mag leiden als hij hiernaast voldoet aan zijn geloofsplicht? In het tweede deel werd in groepjes onze dagindeling besproken. De bezigheden die veel tijd kosten hebben de jongeren aan de ene kant geschreven, tegenover de bezigheden waaraan wij te weinig tijd besteden aan de andere kant. Uiteindelijk is er geprobeerd om hier een goede balans uit te maken en onze tijd efficiënter te verdelen.

De dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd. Bij de mediacomité tafel konden de jongeren boeken en andere spullen kopen.
Bedankt voor jullie komst beste broeders en zusters en tot de volgende bijeenkomst insha’Allah!

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Afdrukken

Reacties   

#2 Ahlalbait Jongeren 09-04-2015 23:54
Salam aleekum beste broeder/zuster,

Bedankt voor je bericht. Wij begrijpen jouw standpunt.

Wij vermelden tijdens onze bijeenkomsten altijd dat wij foto's maken. Ook is dit duidelijk te zien aan onze fotograaf die rondloopt. De zusters zetten wij niet duidelijk op beeld. Dit is iets wat wij al 8 jaar doen. Het is dus niet nieuw en zeker niet zonder hun toestemming. De aanwezigen zijn ervan op de hoogte.

Verder behoudt iedereen het recht om zijn foto van de site te verwijderen. Dit kan heel simpel door een email te sturen (info@ahlalbait.nl). Wij zullen de foto dan per direct verwijderen.

InshaAllah is jouw vraag hiermee beantwoord. Er wordt dus niets zonder toestemming online gezet en wij staan niet achter de stelling om preventief geen foto's en video's online te plaatsen. We staan verder open voor feedback!

Ws,
AJO
#1 Ano 09-04-2015 17:12
Deze site, de foto's en video's worden in de gaten gehouden door de vijanden en kunnen hierdoor een gevaar vormen voor de bezoekers. Een beter idee zou zijn om de foto's per USB of e-mail te verzenden naar geïnteresseerden. Verder komen er veel mensen niet doordat foto's gemaakt worden en zonder toestemming op internet gezet worden. Voor een ahlalbaitorganisatie is dit incorrect.

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.