Verslag Fatimiya 2016, 19-21 februari 2016

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Tijdens het weekend van 19,20 en 21 februari hadden Ahlalbait Jongeren en Iman Jongeren de eer om Sayed Hossein Al Qazwini te mogen ontvangen voor de Fatimiya (het herdenken van de martelaarschap van Fatima al Zahra (a)). 

Dit was alweer de derde keer dat de Sayed naar Nederland kwam en het is altijd een succes gebleken. Dit keer was het ook niet anders. De bijeenkomsten werden zeer goed bezocht en de onderwerpen waren weer actueel en interessant. Hieronder volgt een korte samenvatting van elke dag. Onderaan dit verslag staat een link naar de foto's en de video's.

Op vrijdag 19 februari begon de bijeenkomst met een koranrecitatie van broeder Massih en een ziaret door broeder Ali. De lezing van Sayed Hossein ging die avond over de rechten (en plichten) van de vrouw en de man in een huwelijk. Deze zijn namelijk van belang wanneer iemand begint met dit belangrijke "project". Uiteindelijk is het doel niet om volgens deze rechten te leven, maar om in harmonie met elkaar een leven op te bouwen. Het beste voorbeeld wat we hierin kennen waren natuurlijk de profeet (s) Mohammed en Khadija (a) en Imam Ali (a) en Fatima al Zahra (a). Het programma werd afgesloten met een rouwzang in het Nederlands door broeder Moestafa. 

Klik hier voor de foto's 

Klik hier voor de video's

Op zaterdag 20 februari begon de bijeenkomst met een heerlijke maaltijd. Na een koranrecitatie van broeder Ali Al Touraihi werd het tijd voor het avondgebed. Deze werd geleid door Sayed Hossein Al Qazwini. Voordat de lezing van de Sayed begon, stond de ziaret van Fatima al Zahra (a) door broeder Aysar en een gedicht door broeder Ali Djawad op het programma. De tweede lezing van de Sayed ging over de eerste nacht in het graf. De Sayed ging met zijn lezing in op wat er gebeurt tijdens die eerste nacht, afhankelijk van de daden die iemand heeft verricht. Ook gaf de Sayed aan hoe we ons het beste kunnen voorbereiden op deze dag, die voor iedereen zal aanbreken. Na de lezing stond er rouwzang op het programma, die gereciteerd werd door broeder Mohammed Mehdi. Het programma eindigde met een Q&A sessie, waarin de jongeren allerlei vragen konden stellen aan de Sayed.

Klik hier voor de foto's 

Klik hier voor de video's

Op zondag 21 februari werd de Koranrecitatie verricht door de heer Aslampoor. De ziaret werd gereciteerd door broeder Aysar. Moge Allah (swt) deze heren belonen voor hun recitaties. De derde lezing van de Sayed ging over het belang van het herdenken van de martelaarschap van Fatima al Zahra (a). Insha’Allah zal deze herdenking voor altijd blijven bestaan. Na de rouwzang, gereciteerd door broeders Mahdi en Badie, was er weer tijd voor een Q&A sessie. De dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Klik hier voor de foto's 

Klik hier voor de video's

Hierbij willen wij iedereen bedanken voor hun komst en natuurlijk alle presentators, sprekers en recitators voor hun deelname aan het programma. Onze speciale dank gaat uit naar Sayed Hossein al Qazwini die ons drie dagen lang heeft geïnspireerd met drie geweldige lezingen en al onze vragen heeft beantwoord.

Insha’Allah tot een volgende keer! 

Ws,

Ahlalbait Jongeren en Iman Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.