Verslag Ontmoeting met een geleerde, 1 oktober 2016

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle,

Op zaterdag 1 oktober had Ahlalbait Jongeren Organisatie de eer om een bijeenkomst te organiseren met Sayed Rasheed Al Hussaini als speciale gast. Sayed Rasheed komt uit Najaf en is een specialist op het gebied van de islamitische jurisprudentie (Fiqh). Het was een uitstekende gelegenheid voor de jongeren en ouderen om al hun vragen aan hem te stellen.
De bijeenkomst bestond uit een Nederlandse en een Arabische gedeelte. Het programma werd uiteraard geopend met een Koranrecitatie. Tijdens het Nederlandse gedeelte werd deze gereciteerd door broeder Aysar en tijdens het Arabische gedeelte door hadji Ali Al Touraihi.

De Sayed gaf tijdens de twee programma's een korte toespraak. Vervolgens  kon het publiek allerlei vragen aan de Sayed stellen. Dit kon via Whatsapp, Facebook of e-mail. De toespraak, de vragen en de antwoorden werden allemaal vertaald naar het Nederlands tijdens het "Nederlandse gedeelte". Tussen de twee gedeeltes werd het avondgebed onder leiding van de Sayed gezamenlijk gebeden.
De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het was voor ons een grote eer om Sayed Rasheed Al Hussaini op bezoek te hebben gehad en de bijeenkomst was succesvol verlopen.

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's

InshaAllah tot de volgende keer!

Ws,
AJO

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.