Verslag Arbaeen stille tocht, 20 november 2016

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle

Op zondag 20 november was het weer zover. Voor het 2e opeenvolgende jaar was er een Arbaeen stille optocht georganiseerd. Net als vorig jaar is deze in de stad Rotterdam gehouden. Honderden volgers van de Ahlalbait die dit jaar de kans niet hadden om de werkelijke Arbaeen optocht in Karbala mee te maken hebben hier in Nederland toch mee kunnen lopen uit liefde voor Imam Hussein (a). De harde windstoten deed ze niet terugtrekken, want de liefde voor Imam Hussein (a) bracht ze warmte.

Klik hier voor de foto's 

We verzamelden om 14:00 uur op het Schouwburgplein in Rotterdam. De mensen werd verzocht in rijen op te stellen, zodat we georganiseerd door de stad liepen. Ter bescherming liepen de dames voor en de heren achter. De tocht trok de aandacht, juist doordat het een stille tocht was. De boodschap van Imam Hussein (a) werd zo op een vreedzame manier overgebracht.

Er werden banners gedragen met teksten uit de heilige Koran of met uitspraken van Imam Hussain (a). Een aantal jongeren deelden hiernaast flyers uit aan de mensen, die nieuwsgierig naar ons toekeken. Door de weeromstandigheden hebben we de route ingekort om de veiligheid van de mensen te waarborgen. De vrijwilligers zorgden ervoor dat de rijen mensen netjes liepen en dat alles veilig verliep. 

Het eindepunt van de route was de startplek van de optocht; het Schouwburgplein. Bij terugkomst werden er een aantal korte toespraken gehouden voor het publiek door broeder Mohammed Mehdi, hadji Waiel Alkhateeb en door zuster Annemeik Schlatmann. Tussendoor werd er ook uit de heilige Koran gereciteerd door broeder Ali. 

Hierbij willen we namens de organisatoren iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid en inshaAllah tot de volgende keer!

Ws,

Arbaeen Stille Optocht

 

 

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.