Kiezen voor Ahlalbait!

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Door: Sayed Walid Alba’aj

Het hoofd van de soennitische geleerden in Frankrijk, Sanko Mohamadi, kondigt zijn bekering tot het sji’isme aan in de heilige stad Karbala. Hij zegt:

“Ik heb veel spijt dat ik de leeftijd van 68 bereikt heb en al die tijd niets wist over het sji’isme. Het lijkt alsof ik me in een coma bevonden heb.”

Het verhaal is als volgt:

Sheikh Sanko Mohamadi is de imam van de moskee en de organisatie voor het verkondigen van de Islam in Frankrijk. Ook is hij daar hoofd van de soennitische geleerden. Hij is in Frankrijk bekend om zijn actieve inzet voor het bouwen van moskeeën. Hij is afkomstig uit Kameroen, maar hij woont al meer dan 43 jaar in Frankrijk en bezit de Franse nationaliteit. Tijdens zijn eerste bezoek aan de stad Karbala in Irak kwam hij sayed Walid Alba’aj tegen, waarmee hij in discussie raakte. Deze discussie nam plaats in de sferen van de heilige plaatsen in Karbala. Destijds was de herdenking van het martelaarschap van de achtste Imam (a) in volle gang. Hierbij was de Tunesische onderzoeker Mohammed Salih Alhandhier aanwezig. Hij spreekt zowel de Franse als de Arabische taal en fungeerde als tolk.

De tolk stopte meerdere keren met de vertaling van de woorden van sheikh Sanko, omdat zijn adem stokte wanneer duidelijk werd dat Sanko het shji’isme diep bewonderde en wanneer hij verkondigde zich graag te willen bekeren. Sheikh Sanko, die net het sji’isme heeft leren kennen en zich ertoe heeft bekeerd, heeft mij toen het volgende verteld: “voor mij zijn Karbala, Hussein (a) en het Irakese volk een waanzinnige ontdekking. Ik had nooit verwacht dat de Irakezen zo warm en gastvrij zijn. Al mijn vrienden en familie waren tegen mijn bezoek aan Irak en de stad Karbala. Ik dacht dat Irak een oorlogsveld was. Maar juist omdat iedereen ertegen was, stond ik erop om toch dit land te bezoeken.”

Toen ik hem vroeg wat hij van de sjiieten vond, zei hij: “ik wist niet hoe de sjiieten waren tot ik ze hier in Karbala heb leren kennen. Het is alsof vandaag mijn hersenen zijn schoongespoeld van al het zwarte en slechte dat erin was gekerfd. Mijn ontdekking van het sji’isme heeft mijn hersenen en mijn verstand bevrijd. Ik voel me vandaag vrij. Ik voel me nu verplicht om alles wat ik hier heb gezien en ontdekt over te brengen aan de wereld die deze waarheid niet kent.”

“Het lijkt alsof ik me al die tijd in een coma heb bevonden. Ik heb zoveel spijt dat ik de leeftijd van 68 jaar bereikt heb en tot nu toe het sji’isme niet kende.”

“Maar vanaf nu zal ik zeker het sji’isme steunen en aan de wereld verkondigen en ik vertel aan sayed Sistani dat ik dit zal doen. Nu heb ik de ware Islam leren kennen. Mijn tranen vloeien wanneer ik nu de familieleden van de Profeet (s) bezoek, deze heilige personen die men al die jaren voor ons heeft verborgen. Toen ik eerder Medina bezocht, heb ik de familieleden van de Profeet (s) niet gevonden en ik heb ze nooit kunnen bezoeken tot de dag van vandaag. Vandaag heb ik ze ontdekt.”

En wanneer ik tegen hem zei dat het nodig is dat hij meer leest over het sji’isme, zodat hij de capaciteit krijgt om met mensen te kunnen discussiëren en het juiste zuivere beeld van het sji’isme te kunnen verkondigen aan de wereld, zei hij: “dat klopt, ik wil van jullie boeken in de Franse taal.”

Toen ik wist dat hij van de nieuwe delegatie in Frankrijk werd, belde ik Sheikh Mortada Alghalik van de organisatie van sayed Alkhoeie in Frankrijk. Hij vertelde me dat hij een boek voor hem heeft gekocht in de Franse taal en vroeg mij of wij andere boeken kunnen sturen via uitgeverij Ansarian, welke boeken uitgeeft in de Franse taal. 

De Tunesische tolk en ik hadden tranen in onze ogen toen we aanschouwden hoe het licht van Ahlalbait (a) tot deze persoon drong terwijl hij aan het huilen was over al die jaren die hem voorbij zijn gegaan, waarin hij, zoals hij zei, zich in een coma heeft bevonden en onwetend was.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.