Jihadisten zijn geen moordenaars!

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

De term jihadisten komen we steeds meer tegen in de media. Een woord die tot kort geleden niet bestond, is nu een van de meest gebruikte en ook meest gevreesde woorden in de Nederlandse taal…onterecht!

Helaas is het zo dat de meesten die over jihad of jihadisten spreken geen enkel benul hebben van de betekenis of oorsprong van het woord. Ze gaan er maar vanuit dat de jihad, ook zo’n ingeburgerd term waar Jan en alleman een zegje over heeft, de gewapende strijd is tegen niet-moslims. Totale flauwekul!

Voordat iemand een term in de mond neemt, een discussie begint, deskundige wordt en vooral hiermee angst aanjaagt dient hij of zij te weten wat die term betekent.

Jihad komt van het woord “juhd” in het Arabisch wat niets meer betekent dan inzet en moeite doen. De term jihad wordt niet alleen in de islamitische gelederen gebruikt maar is een algemeen Arabische term.

In de islamitische leer is jihad een term die gebruikt wordt wanneer een persoon een strijd aangaat richting het goede. Het heeft namelijk niet direct de betekenis dat de wapens opgepakt moeten worden. In de Koran wordt vaker de term jihad gebruikt in combinatie met geld en begeerten. Met andere woorden: strijd tegen armoede in de wereld door geld te schenken, strijd tegen criminaliteit door armoede geen reden te maken ervoor, strijd tegen onkunde door geld te investeren in kennis. 

Strijd vooral tegen je eigen begeerten: macht, geweld, onlust etc. Strijd tegen je eigen wil om alle middelen te gebruiken voor je eigen bestwil, strijd tegen je ego om gelijkheid te bewerkstelligen, strijd tegen alles wat je een racist, pestkop, crimineel, moordenaar, verkrachter en dus ook terrorist maakt.

Noem die terroristen aub geen jihadisten, geef ze geen erkenning! Want door ze jihadisten te noemen geef je hun verschrikkelijke ideologie een nobele draai. 

De echte jihadisten zijn de strijders die elke dag opstaan en bedenken hoe nuttig zij kunnen zijn voor de gemeenschap, hoe zij hun extra best gaan doen om zonder tegenprestatie een glimlach op te wekken bij de ander.

Dat zijn de strijders

Dat zijn de jihadisten

Terorristen zijn geen jihadisten

Jihadisten zijn geen terroristen

Jihadisten zijn geen moordenaars

Geschreven door Waiel Alkhateeb

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.