Moslim zijn is een eer!

Door Waiel Alkhateeb

24/02/2015

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Daar staan we dan, moslims, midden in de maatschappij. Aan de ene kant ben ik de moslim die zich volgens anderen moet verantwoorden voor, maar tegelijkertijd ook de slachtoffer is vàn IS. Maar ook ben ik het slachtoffer van moslimfobie en moslimhaat. 

IS terroriseert de wereld, vooral moslims zijn het slachtoffer. Aan de andere kant is er een beweging die elke moslim als minderwaardig en achtergesteld ziet. 

Maar een groter eer dan moslim zijn is er niet!

Na de moord op Deah, Yusur en Razan werd duidelijk hoe een moslim zich positief kan onderscheiden. Zij waren voorvechters van gelijkheid, de verpersoonlijking van zachtmoedigheid en aardigheid. Tranen van Amerikaanse niet-islamitische vrienden en kennissen van deze voorbeeldmoslims tijdens de begrafenis spraken boekdelen. Waarom?

Omdat deze moslims hun geloof praktiseren, er trots op zijn en er vooruit komen. Door de kennis die we vergaren, de motivatie die we krijgen van ons God, de Profeet (s) en Ahlalbait (a) kunnen we maatschappijen veranderen en verbeteren. Een moslim is een meerwaarde, een bouwsteen van de samenleving. Hoeveel voorbeelden zijn er van moslims die door hun ideologie en sterk geloof een enorme bijdrage voor de mensheid hebben gehad. De Profeet en zijn liefde, Imam Ali en zijn decreet die door de VN als belangrijke bron voor wetgeving geldt, de grote geleerden als Avicenna en Averoes, maar ook zij die op straat mensen met een glimlach tegemoet komen, een dakloze helpen, een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg, infrastructuur etc. 

Een moslim is een bouwsteen! Moslim zijn is trots!

Imam Ali (a) zegt: Wees met de mensen op een manier dat wanneer u overlijdt zij om u huilen en wanneer u onder hen bent zij naar u verlangen!

Wees een trotse moslim, een eer voor de maatschappij waarin je bent. 

 © Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.