Stilte

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Stilte is het kenmerk van degenen die zeker zijn van de realiteit die al was gekomen in de geschiedenis en waarvoor de pen al heeft geschreven. Stilte is de sleutel voor elke vorm van rust in dit wereldse leven en in het volgende eeuwige leven. Het zorgt namelijk voor Allah (swt) Zijn plezier, verlichting van de afrekening en bescherming tegen fouten en vergissingen. Allah (swt) heeft de stilte als een sluier voor de onwetenden gesteld en als een sieraad voor degenen met kennis. 

Door stilte kunnen passies opzij worden gezet en daarmee komen zelfdiscipline, de zoetheid van aanbidding, verwijdering van verharding van de harten, onthouding, deugdzaamheid en vindingrijkheid naar boven. Daarom moet een mens zijn tong sluiten naar spraak die absoluut niet noodzakelijk is, vooral als men merkt dat het niet waard is om te spreken. 

Als wij alles zouden opschrijven wat wij zeggen gedurende de hele dag, dan zul je merken dat je spijt zult krijgen van bepaalde dingen die je wél hebt gezegd. Dan zul je concluderen dat het beter was om stil te zijn. Stilte kan je soms verdedigen en helpen tegen veel ellende. Je zult dan opmerken dat veel van wat je hebt gezegd, eerder tegen jezelf, in plaats van voor jezelf is. 

De vernietiging of de verlossing van een mens ligt in zijn toespraak en in zijn stilte. Geluk behoort aan hen die kennis is gegeven van wat het onjuiste en correcte in spraak is en de wetenschap van stilte en de voordelen van stilte. Stilte is een van de kwaliteiten van de Profeten en een van de onderscheidende kenmerken van de geselecteerde. Wie de waarde van meningsuiting kent, is een expert in het bijzijn van stilte. Zodra een persoon is blootgesteld aan de subtiliteiten van stilte en is toevertrouwd met haar schatten, dan zullen zijn spraak en zijn stilte beiden een vorm van aanbidding zijn. 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.