Het is tijd

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Mohammad Ali Ahmadi

02/06/2015

Het is een van de meest waardevolle dingen die wij gekregen hebben in dit leven. De waarde ervan wordt door moslims, andersgelovigen en zelfs niet-gelovigen erkend en niet onderschat. De sleutel naar succes volgens de meest succesvolle mensen. Voor velen vandaag het parallel aan geld, of zoals de gezegde zegt: ‘tijd’ is geld. Inderdaad, we hebben het over het concept ‘tijd’.

Het juiste perspectief van tijd is het beste te benaderen, door de twee extremen te nemen vanuit het oogpunt van islam. Een dag telt maar liefst 24 uur. Hiervan is maar een klein deel direct toegeschreven aan werkelijke aanbidding van de schepper van tijd. Hoewel Allah (swt) in de Koran aangeeft ons niet voor iets anders te hebben geschapen dan het aanbidden en hoewel dit niet letterlijk opgevat dient te worden, rijst vanuit dit perspectief van tijd de vraag: hoeveel tijd van die 24 uur denken wij werkelijk aan Allah (swt)? Het andere extreme is te kijken naar deze enorme aarde en te realiseren hoe klein het eigenlijk is in vergelijking met het bijna oneindige heelal. Net zo kort is dit leven in vergelijking tot het door Allah (swt) beloofde oneindige hiernamaals. 

Het mag duidelijk zijn dat in de islam tijd niet persé parallel staat aan geld, maar eerder aan productiviteit op zich. Dit beantwoordt ook meteen de vraag: hoe letterlijk moet je ‘creatie voor aanbidding’ nemen? De beste aanbidder is de meest productieve. Of je aan het bidden, vasten of werken bent, of welk ander dagelijkse activiteit dan ook, dient jouw intentie en doel het tevreden stellen van de schepper te zijn. Tijd is productiviteit, productiviteit is succes, succes is geluk. Geluk van binnenin en de tevredenheid van Allah (swt).

© Copyright Ahlalbait Jongeren

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.