Mijn grootste geheim

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Hejiye Z.M

22/06/2015

Ouders die gescheiden zijn. Een schoonzus die abortus en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd, waarna haar man ook zelfmoord heeft gepleegd. Een gehandicapt zusje en een broertje die helemaal de weg kwijt is. Een vader die er vandoor is met een andere vrouw. En ten slotte een moeder die aan het dementeren is. Dit is mijn grootste geheim en dit deel ik met jullie. Ik vertrouw erop dat het tussen ons blijft!            

Ik zie de reacties al voor me: "Is hejiye gek geworden om haar grootste geheim openbaar te stellen? Hejiye komt niet uit zo een familie!’’. Maar ik vertrouwde erop dat jullie het aan niemand zouden vertellen.

Dit is zo met alles wat ons wordt toevertrouwd: het hoort tussen jou en die persoon te blijven. Ook al heeft die persoon jou niet direct gevraagd het toevertrouwde niet door te vertellen. Je bent een betrouwbaar persoon, dus schaad dat vertrouwen niet! Soms denk je dat je een geheim aan een betrouwbaar persoon vertelt, en die persoon vertelt het vervolgens weer aan een ander betrouwbaar persoon en ga zo maar door. Uiteindelijk weet iedereen van je grootste geheim, zonder dat jij er zelf erg in hebt.

Als je niet wil dat je geheim wordt doorverteld aan een ander, doe me een plezier en vertel het dan ook aan niemand. Don’t blame others, als jij je eigen geheim niet bij je kunt houden. 

Een betrouwbaar persoon is een persoon die andermans geheimen niet naar buiten brengt, ook al gaat het over een geheim van zijn/haar grootste vijand. Die vijand heeft jou ook ooit vertrouwd met zijn/haar geheimen. Het betrouwbaar zijn is en blijft uiteindelijk een kenmerk van een gelovige.

 ‘Zij die zorgzaam zijn voor het hun toevertrouwde en voor hun overeenkomsten’.  

(Suraht Al-Mo’minoen, vers 8)

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.