Onrechtvaardig, ondankbaar

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle,

Surfend op Facebook viel mijn oog op een ingezonden verhaal van een 20-jarig meisje. Ze heeft haar studie maatschappelijke dienstverlening afgerond. Ze helpt graag anderen met hun relatie-, drugs- en thuisproblemen. Ook werkt ze vrijwillig als vertaler voor vluchtelingen uit Syrië, Irak, Iran, Afghanistan en Koerdistan. In haar vrije tijd is ze graag in buurthuizen en speciale scholen voor gehandicapten en blinden. Het is een meisje dat altijd bereid is naar anderen te luisteren. Een meisje met veel geduld. Een meisje dat altijd vrolijk is en lacht. De droom van iedere man, zou je kunnen zeggen. Sinds haar achtste heeft ze echter geen normale jeugd meer gehad. Spelen met andere kinderen kon niet meer en ze moest veel tijden doorbrengen in een rolstoel of op krukken. Ze heeft maar liefst vijf operaties moeten ondergaan. 

Nu is ze inmiddels twintig jaar. Op krukken loopt ze niet meer, en in die vervelende rolstoel hoeft ze gelukkig ook niet. Maar is het daarmee opgelost? Helaas niet. Ze heeft geen enkel gevoel in haar benen en moet leven met een kunstbeen. Ze zal hierdoor nooit kinderen kunnen maken en krijgen. Ze heeft een muur om zich heen gebouwd en kapt elke jongen die op haar pad komt af. Ze heeft het gevoel dat ze met haar beperking voor een man geen vrouw kan zijn. Want welke Koerdische jongen zou dit accepteren? En al zou die er zijn, welke schoonouders zouden hiermee instemmen? 

Mijn hart brak. Elk woord en elke letter raakte mij. Met een brok in mijn keel las ik het verhaal over en over. Hoe vaker ik dit deed, hoe meer ik mezelf herkende in haar verhaal. Ik help ook graag anderen. Ik ben ook een luisteraar. Ik werk ook vrijwillig voor vluchtelingen. Dit verhaal had de mijne kunnen zijn. 

Allah (swt) zegt in de Edele Koran:  ‘En Hij (Allah) schonk jullie alles wat jullie Hem vroegen. En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen. Voorwaar, de mensen zijn zeker onrechtvaardig, ondankbaar’. [14:34]

Onrechtvaardig, ondankbaar - dat is wat de mens is. Niks is ooit genoeg en altijd snakken we naar meer. Hoe vaak roepen wij Allah aan als tegenspoed ons treft? En hoe vaak en snel vergeten we Hem als alles weer mee zit? Hoe vaak klagen we over de meest kleine dingen, terwijl er mensen zijn die voor de rest van hun leven zijn getekend door beperkingen als deze? 

Ik besloot contact op te nemen met het meisje. Een paar dagen later spreek ik haar nog steeds. Ik ken haar niet goed en zij kent mij niet goed, maar alleen al haar naam op mijn scherm maakt mij dankbaar. Ik twijfel er niet aan dat zij de beste vrouw zal zijn voor een man. Zij zal hem al het moois in dit leven doen inzien en waarderen. Ze zal hem doen realiseren waar het in dit leven echt om draait. De dingen die wij voor lief nemen. 

Geschreven door Reem

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.