Wat is jouw doel in dit leven?

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,

Er is geen mooier doel in dit leven dan het tevreden stellen van Allah. Het opbouwen van een leven voor Allah’s plezier. Altijd weten dat je je toevlucht bij Hem kunt zoeken. Geen eenzaamheid of wanhoop meer. Maar wat betekent het hebben van zo een doel in dit voorbijgaande wereldse leven nou eigenlijk?

Opgegroeid ben ik in een Islamitisch gezin dat mij de liefde voor Hussain (as) en de andere leden van Ahlalbait (as) heeft leren kennen. Als jong meisje van negen droeg ik de hijaab zoals Fatima Al Zahra (a). Tijdens de maand Muharram was ik in de bijeenkomsten te vinden met tranen in mijn ogen voor mijn held Hussain. Alle basisprincipes nam ik mee, want wie kan niet houden van de bewonderenswaardige leden van Ahlalbait (as) die je altijd dichter brengen bij Allah?

Toch ging mijn liefde voor Ahlalbait (a) verder dan alleen tranen. Mijn liefde voor Ahlalbait (as) probeerde ik dagelijks te uiten in mijn toewijding aan Allah, moreel gedrag en het opdoen en verspreiden van de kennis. In de Nederlandse maatschappij probeerde ik de boodschap van Ahlalbait (a) door te geven door de Islam te verspreiden met een glimlach, een bescheiden houding en de medemens te informeren over misconcepties jegens de godsdienst die in gevaar is in deze tijd. De liefde voor Ahlalbait (a) probeerde ik ook te uiten door mijn ouders te gehoorzamen en het woord van Allah daarmee dus ook te gehoorzamen.

Denk na over iedere handeling die je verricht. Als je werkt en het gaat goed met je werk, bedank Allah dan, want hij schenkt de mens. Het dienen van Allah hoeft niet te blijven bij het gebed en het lezen van de koran, maar zou ook moeten doorgaan in de dagelijkse handelingen van de mens. Studeer je alleen om een hoge status te bereiken of is jouw doel achter je studie om de mensheid te dienen en zo Allah tevreden te stellen? Stel een hoofddoel op en maak vanuit dit doel jouw leven. Het gedenken van Allah vormt de basis van iedere rust, succes en tevredenheid in dit leven. Staan wij ook open voor het opstellen van dit doel?

Geschreven door: Mona Almushat

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.