Hoe nu verder?

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Waiel Alkhateeb

14/07/2015

Na keihard ervoor te hebben gestreden is het eindelijk zo ver: de felbegeerde stage in een gerenomeerd bedrijf waar ik echt succes kan boeken.  Het is dé kans om mij te profileren, om al het goede in mij te laten zien, nu moet ik excelleren. Want zo val ik op en kan ik mijn plekje krijgen in dit bedrijf.  

Het is gelukt, ik heb mijn baan te pakken. Het harde werken heeft resultaat geboekt, maar hoe nu verder? 

Natuurlijk moet ik doorgaan op dezelfde manier, ik moet blijven excelleren, ik moet resultaat boeken. Geen tijd om nu gas terug te nemen, om te blijven werken moet ik minstens het niveau halen wat ik bereikte in mijn stage... maar ik wil meer. Groeien, omhoog klimmen dat wil ik, maar hoe nu verder?

Natuurlijk, ik moet opvallen bij mijn baas. Dus nu geef ik extra gas, ik excelleer nog meer, besteed meer tijd. Avonden en soms nachten doorwerken. Het is mijn doel en anders kan ik het niet bereiken…

Niemand die hier niet mee eens kan zijn. Het is de logische gedachte dat wanneer je iets bereikt hebt door er voor te werken, het niet zomaar wil verliezen. 

Het is het einde van de heilige maand, de deuren van hemel waren geopend en de duivelen waren geketend. We hebben ons best gedaan, we wilden opvallen en excelleren: gebeden, gevast, onze manieren verbeterd, Koran gelezen, de geboden nageleefd, het verbodene ontweken…..maar hoe nu verder?

De essentie van de maand Ramadan is om vroomheid te bereiken, maar vooral te behouden. 

“O gelovigen, het vasten is u opgedragen, zoals het opgedragen is aan diegenen voor u, opdat gij vroom zult ZIJN” (Koran 2:183).

 Vroomheid in elke dag, elk uur, elke minuut, elke seconde van ons leven.

Ramadan is bijna voorbij, hoe nu verder? 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.