Zon, strand en burkini’s

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle,

Door Mohammad Ali Ahmadi

28/07/2015

Vakantie is geboekt en factuur is betaald, check! E-tickets geprint, hotelvoucher geprint, visvoer vakantietabletjes in de vissenkom gegooid, check! Opgegroeid als een letterlijke vis in het water is mijn vrouw. Nu ze eenmaal hijaab draagt, is zwemmen een illusie geworden. Maar ze mist het elke dag. Kort geleden ontdekte ze de burkini. Vastbesloten dat we het zullen afvinken voordat we op vakantie gaan, begonnen we samen de burkini-jacht. Tevergeefs, want de levertijden waren te lang, prijzen te hoog en de vertrekdatum komt elke dag dichterbij met nog een lange checklist te gaan.

Niet gelukt! Jammer dan, we hadden er eerder achteraan moeten gaan. We komen aan in het mooie Dalyan in Turkije. Een paradijs op aarde. Nadat wij onze spullen gedumpt hebben in het hotel, willen we meteen door naar de stad. Overal waar we heen kijken zien we burkini’s. Jong en oud, klein en groot, dik en dun, iedereen loopt in een burkini in de meest vrolijke kleuren richting het strand. Als je ergens een leuke strandhoed kan kopen, kan je ook een burkini vinden. De prijzen toveren een lach op haar gezicht. Mijn schoonmoeder is ook mee deze vakantie en de burkini shop heeft er een enthousiaste burkiniliefhebber bij. Twee heeft ze er uiteindelijk gekocht!

Het wordt tijd dat wij moslims dit soort innovaties in een stroomversnelling zetten en oplossingen genereren zoals de burkini om het de moslims gemakkelijker te maken en te genieten. Praktiseren moet nog leuker worden en de drempel moet omlaag. Tip van mijn vrouw aan de zusters: "koop een burkini en zoek de mogelijkheden op."

Nu we het erover hebben, heeft iemand al eens gehoord van ‘halal booking’?

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.