De beslissende factor

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Mohammed Ali Ahmadi

22/09/2015

Ongetwijfeld heeft elk individu potentie tot hebberigheid. De islam neemt een afkeurende positie in tegenover deze eigenschap van de mens. Wij als moslims dienen een nederige levensstijl na te volgen en ons leven toe te wijden aan het aanbidden van de schepper. Hoewel elke moslim gelooft in dit kernprincipe, leeft niet elke moslim overeenkomstig hiermee. De focus bij ouders ligt vaak op hoe de keuzes van kinderen ze in dit leven vooruit zullen helpen. Zo wordt een carrière als advocaat, ingenieur of dokter gezien als een manier om meer geld te verdienen, om daarmee meer materiële voordelen te vergaren in dit leven. 

Wat vaak vergeten wordt, is dat wij als moslims en als individuen een missie en doel hebben die al het wereldse dienen te overstijgen. Dat maakt het uiterst belangrijk dat wij onze kinderen opvoeden met als beslissende factor het hiernamaals. Advocaat worden met als missie het opkomen voor mensenrechten in plaats van in de nieuwste auto willen rijden; Ingenieur worden met als doel meer moskeeën realiseren in plaats van de meest luxe droomvilla voor jezelf bouwen; Dokter worden om de meest armen te helpen in plaats van plastisch chirurg omdat het goed betaalt. Wij hanteren sterk werelds gemotiveerde criteria met de keuze voor een woning, kledingstuk of auto. Het wordt tijd dat de beslissende factor voor een woning de afstand tot de moskee wordt; de keuze voor een kleding stuk onze nederigheid weerspiegelt; en de keuze voor een auto service en hulp aan anderen voorop stelt.

Als elke moslim als levensdoel het hiernamaals zou hebben en daarmee zijn pad uittekent hier op aarde, zou de Ummah (islamitische gemeenschap) er heel anders uit zien anno nu. Wij moeten realiseren dat wij pioniers nodig hebben om het verschil te maken. Pioniers met een uitstekend karakter, die functioneren als ambassadeurs voor de islam en de elite gaan vormen binnen elke samenleving. Pioniers zijn de mensen die hun dromen nastreven en doen waar ze in geloven, zelfs als de hele wereld ze voor gek verklaart.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.