De essentie van het leven

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

02/10/2015

Allah (swt) wilde een schepping schapen met Zijn eigen handen en van Zijn eigen geest profeten en imams en goede gelovigen schapen. Maar waarom? Engeltjes die Allah (swt) vragen waarom Hij een wereld zal maken waarin er mensen zullen zijn die onrecht en onheil zullen verspreiden. Allah (swt) antwoordt: "Ik weet wat gij niet weet." 

“And I did not create the jinn and mankind except to worship Me.” (Quran 51:56)

Alle lof zij aan Allah (swt), de Verhevene. Allah (swt) wordt aanbeden voor Zijn kracht en in Zijn heerschappij. Allah (swt) wordt gevreesd voor Zijn majesteit. Allah (swt) is hoog, daarom verklaart hij Zijn verhevenheid. Allah (swt) is dichtbij, daarom is Hij de almachtige. Zijn voorrang heeft geen begin en zijn eeuwigheid heeft geen eind. Hij bestond voordat alle dingen bestonden. Hij is de Dominante die er geen bezwaar tegen heeft om Zijn schepping te beschermen. Hij is de Almachtige die uitsluitende zeggenschap heeft over Zijn rijk door Zijn macht. Hij is het die Zijn bewijzen voor Zijn schepping heeft gemanifesteerd door Zijn wijsheid. Allah (swt) heeft alles geschapen wat Hij wenste en hoe Hij wenste, om Zijn wijsheid en de echte natuur van Zijn heerschappij te manifesteren. Intelligentie kan Hem niet bevatten, noch kunnen geesten Hem waarnemen, noch kunnen ogen Hem zien, noch kan geen enkele hoeveelheid Hem omvatten. 

Mijn woorden schieten tekort om Hem te beschrijven. Mijn tranen zijn beperkt om mijn liefde voor Hem uit te drukken. Mijn ogen schieten tekort om Hem waar te nemen. Daarom ben ik afhankelijk. Allah (swt) heeft ieder mens afhankelijk gemaakt van Hem alleen en van niets anders. Dat besef dat je afhankelijk bent van De Enige God, die met Zijn macht en barmhartigheid dit wereldse leven als tijdelijke en nuttige plaats heeft geschonken aan Zijn dienaren, bevrijdt een mens. 

Ineens hoefde je het niet meer alleen te doen, omdat een hand - niet net als andere handen – in jouw richting kwam. Een hand die je echt nooit verlaat en met nooit bedoel ik ook écht nooit.  De essentie van de schepping was om een mens te schapen dat Allah (swt) zou dienen. Deze essentie kan alleen worden vervuld door degenen met intelligentie. Als het voor degenen met intelligentie werd toegestaan om in onwetendheid te blijven, dan zou Allah (swt) hen niet gecommandeerd hebben om vragen te stellen en dan zou er geen behoefte zijn aan het sturen van boodschappers met boeken en ethiek. 

“So ask the people of the message if you do not know.” (Quran 16:43) 

Allah (swt) heeft onze aanbidding echt niet nodig. Het zijn wij die Hem nodig hebben. Verlos jezelf daarom nu het nog kan. De hoofdstukken van jouw boek schrijf je met jouw handelingen. Wees daarom niet te laat voor het schrijven van de aankomende hoofdstukken die je zult schrijven met de inkt van intelligentie, bewustheid en afhankelijkheid van alleen Allah (swt). 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.