Allah (swt) heeft niets nodig

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

27/10/2015

Aangezien Allah (swt) de Schepper is van alle benodigdheden van het leven en de Schepper van de schepping, heeft Hij Zijn schepping niet nodig. Allah (swt) is de eeuwige Waarheid Die, in vergelijking tot de mens, niets nodig heeft. Hij heeft geen schuilplaats nodig. Hij heeft geen voeding nodig. Hij heeft alle basisbehoeften in het leven die de mens nodig heeft,niet nodig. In plaats daarvan, hebben alle mensen en alle dingen Hem nodig. Misschien vraagt men zich nu af: “Als Allah (swt) geen lichaam heeft, geen ruimte bewoont en niet gezien kan worden, wat is Hij dan en hoe kunnen we dan beweren dat Hij bestaat?”.

Om dit te begrijpen, zal ik een voorbeeld geven. We kunnen zeggen dat elektriciteit niet vast, vloeibaar of gas is. Echter, deze eigenschappen ontkennen niet het bestaan van elektriciteit en het is ook niet waar dat, alleen omdat elektriciteit niet over deze eigenschappen bezit, elektriciteit niet bestaat. We moeten toegeven dat elektriciteit een feit is dat niet te beschrijven is door de eerdergenoemde eigenschappen.

Als wij zeggen dat Allah (swt) Zelfvoorzienend is en Hij geen plaats noch lichaam heeft, noch behoefte heeft aan iets, dan bedoelen wij dat niets van deze imperfecties gevonden kan worden in de perfecte en onbeperkte God, Die de bron is van al het bestaan. Bij Allah (swt) bestaat alleen perfectie en zelfvoorziening.

Deze eigenschappen onderscheiden Zijn bestaan van andere wezens en dit is de God in Wie wij moeten geloven. Intelligentie en de menselijke natuur kan zo een God accepteren. Geen wijs en eerlijk persoon kan Zijn bestaan ontkennen. Veel materialisten wijzen in feite Gods bestaan af, omdat zij niet geïnformeerd zijn over de échte God. Wat aan de meeste materialisten bekend is gemaakt over God, en wat de materialisten vervolgens ter beschouwing hebben genomen over God, is niet de echte God, de God zoals Hij is beschreven door de islam.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.