De vereeuwigde optocht

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige de Meest Genadevolle,

Door Waiel Alkhateeb

03/12/2015

De grootste vreedzame optocht ooit in deze wereld. Elk jaar weer tientallen miljoenen mensen die zich begeven richting de mausoleum van Imam Hussain. Arm, rijk, Gezond, ziek, oud, jong en van alle landen begeven mensen zich om hun trouw te uiten naar deze Imam.

Deze ideologie die deze miljoenen mensen in zijn macht heeft is voor velen niet te begrijpen. Het is onnavolgbaar dat ondanks deze situatie in Irak, waar terroristen het leven proberen te verzieken en een bedreiging vormen voor een ieder, er nog steeds zo een groot aantal mensen de tocht nemen.

Elk mens hiervan zou zich moeten afvragen waarom en hoe het kan dat we elk jaar meer mensen zien lopen richting Karbala. Wat beweegt deze mensen? Wat bezielt een oude vrouw, die haar vier zoons vorig jaar heeft verloren door een aanslag tijdens dezelfde tocht, nu zelf de tocht te lopen?

Deze tocht is niet alleen een spirituele tocht, mensen zijn niet alleen op zoek naar aanbidding en spiritualiteit. Ze proberen hiermee niet alleen maar de geest op te voeden richting de wil van God. Nee, dit is een tocht waarin miljoenen mensen aan de hele wereld willen duidelijk maken dat wij als volgers van de Profeet Mohammed en zijn heilige familie nooit de ideologie van de islam zullen verloochenen. Dat wij het verleden nooit zullen vergeten, de fouten die gemaakt zijn nooit te zullen maken.

Zijn opoffering en zijn ideologie zijn de bouwstenen van dit geloof, die in elke tijd en in elke plek van meerwaarde is. Het is het trouw plegen aan de menselijke en mooie waarden waarvoor Imam Hussein is gestorven, de waarden van de Profeet Mohammed.

Het is nu aan ons om de tocht te vervolmaken, om de liefde te verspreiden en ons vast te houden aan de fundamenten van het geloof. Zoals Imam Hussein zei: de grote wijsheid is, naast het geloven in God: naastenliefde!

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.