De beste planner

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Mohammed Ali Ahmadi

17/12/2015

Bewust of onbewust zijn wij elke dag bezig met plannen. Je word blij als dingen volgens plan gaan en verdrietig als het tegen zit. Maar vergeten wij niet soms wie de beste planner is? Tot een paar jaar geleden hield ik me dagelijks bezig met alles en iedereen die plannen beraamt om de islam en moslims te schaden. Ik raakte verzeild in samenzweringstheorieën en de illuminati. Hoe meer je leest en ontdekt, hoe meer vragen je begint te stellen waar je meestal nooit antwoord op zult vinden. Dit heeft misschien weinig te maken met de eerste zinnen van deze column, maar daar kom ik nog wel op terug.

Als je zelf er niet eentje bent, ken je vast wel iemand in je directe omgeving die zich helemaal suf gezocht heeft om alles over de illuminati te weten te komen. Bijna altijd komt er een punt waarop zo iemand het opgeeft en zegt “ik word er helemaal gek van”. Je word er paranoia van. Veel mensen worden er zelfs een beetje depressief van om te moeten realiseren dat een handvol kwaadaardige mensen de wereld in de macht heeft. Het ergste is het gevoel van machteloosheid, wat kan jij als individu doen om iets wat zo groot lijkt tegen te gaan. Maar is dát niet juist de bedoeling? Wat voor betere manier is er om een bewust iemand onderdanig te maken aan het systeem, dan het individu in een constante staat van onmacht en verwarring te laten verkeren.

Er is een kantelpunt waarop je van verwarring en wanhoop over moet gaan tot actie. Deze kantelpunt vind je alleen door je kennis over de vijand en kennis over het geloof in de juiste balans te brengen. De enige en beste manier om hieruit te komen is de spiritualiteit te voeden met kennis. Hoe meer kennis van de Quran en de macht van Allah (aw) hoe meer je inziet hoe klein en wanhopig de vijand is. Dan realiseer je ook in het dagelijkse leven steeds meer dat hij de enige en beste planner is.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.