Het uiteinde

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige de Meest Genadevolle,

Door Waiel Alkhateeb

30/12/2015

Mohammed is zijn naam, de profeet waar miljarden mensen in geloven, waar zoveel mensen een voorbeeld aan nemen. Het is iemand die onbeschrijfelijke krachten heeft om mensen te motiveren en op te voeden. Niet alleen door fysiek erbij te zijn, maar ook tijdens zijn afwezigheid. Meer dan 1400 jaar na zijn dood is deze man nog steeds de drijfveer voor miljoenen mensen om hun leven in te richten. Het is zijn geboorte die we vieren tijdens de laatste dagen van het jaar 2015.

Het vieren van zijn geboorte inspireerde mij om mijn leven door te nemen. Zoals hij ons heeft geleerd, is het van levensbelang om langs de dagen en nachten te gaan die wij in deze wereld hebben doorgebracht, deze te wegen en ervan te leren: “Een dienaar zal geen gelovige zijn totdat hij zichzelf strenger beoordeelt dan een partner zijn partner beoordeelt, of een baas zijn werker beoordeelt”. Het doel is niet veroordelen, het doel is opvoeden. En hier is het heikele punt. Hoeveel tijd besteden we aan het daadwerkelijk beoordelen en veroordelen, verbeteren en werkelijk opvoeden van onszelf? En dan heb ik het niet alleen over de opvoeding in sprituele of religieuze zin. Het gaat om het vinden van de balans in het leven, zodat we uitgroeien tot de perfecte schepping die Allah (swt) ons heeft gewild. Een persoon die vol is van positieve energie, en deze ook uitstraalt! Zo zei de profeet (s) wanneer hij in een lange overlevering de gelovigen schetst: “… accepteert geen valsheid (onrecht) van een vriend, weigert geen waarheid (recht) van een vijand, hij leert om te weten, hij weet om te doen, wanneer hij met de wereldse mensen is, is hij de slimste en met de mensen van het hiernamaals de vroomste”.

Laten we de voornemens hebben voor 2016, en het hele leven, om ons te verbeteren zoals de profeet Mohammed (s) ons heeft geleerd!

Alvast een gelukkig nieuwjaar.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.