Verlies van een dierbare

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Hejiye Z.M

05/01/2015

Ik heb gebeden tot Allah (swt) om haar de rust te geven. De rust die Hij voor haar kiest en de rust die het beste voor haar zal zijn. Na een paar dagen kwam het nieuws: de nicht van een goede vriendin heeft het niet gehaald en is overleden. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Een jongedame die overleden is aan kanker. Deze jongedame heeft hard moeten strijden tegen een ziekte waarvan ieder weet wat het einde is. Maar wat maakt haar nou zo speciaal, en waarom schrijf ik een column over haar?

Ze is een inspiratie voor jong en oud. Ze had haar hele leven opgeofferd voor één persoon: haar oma. Tot het overlijden van haar oma, die een paar jaar terug is overleden, verzorgde zij haar.

Als ik nu aan haar denk, besef ik me wat voor mooie afloop zij uiteindelijk heeft gehad. Ze verliet dit leven met een mooie stempel en een belangrijke les, namelijk het wereldse leven opgeven uit liefde voor een dierbaar persoon, een familielid. Ik kan mij voorstellen hoe moeizaam het wel niet kan zijn om voor een oud persoon te zorgen. Persoonlijk kan ik soms mijn geduld al niet volhouden bij patiënten die boven de 80 zijn; laat staan hoe ik mij zou voelen als dát mijn hele leven zou zijn: zorgen voor een oudere. Haar opoffering is precies wat ik noem moed, toewijding en geloof!

Nu mijn vraag aan mijzelf: wat zal ik gedaan bebben voor mijn overlijden? Welke les laat ik achter? Allemaal vragen die door mijn hoofd gaan. Allah (swt) heeft de dood gecreëerd zodat wij reflecteren. Het kan ons elk moment overkomen. Alleen zijn wij degenen die kiezen in welke staat we overlijden.

De Heilige Profeet (s) zei: "Het cadeau van een gelovige is de dood." (Kanz al-Umal, n.42110)

Graag Suraht Alfatiha reciteren voor alle overledenen

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.