Happy valentine 

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Hejiye Z.M

09/02/2015

Het was 13 februari 1998, de avond van 14 februari; de dag dat we aankwamen in Nederland. 

Na een lange reis kwamen we eindelijk aan. We zagen allemaal ballonnen in de vorm van hartjes, want ja, de volgende dag was het valentijn.  

Nu zijn we 18 jaar verder. Alhamdulillah heb ik alles kunnen bereiken in dit land. Ik heb mijn studie succesvol afgerond en werk al bijna 2 jaar. 

Ik houd van Nederland besefte ik me laatst. Als ik om me heen kijk, naar de gebouwen, de procedures, scholen etc. Alles is perfect in mijn ogen. Laatst vertelde mijn verloofde mij over de betekenis van een bordje dat bij elk gebouw staat. Iets wat in principe niet belangrijk is om te weten, is wel belangrijk voor ons dagelijkse leven. Zoals de gasleiding, het water, de elektriciteit, etc. In andere Europese landen is het niet zo goed geregeld als hier.

Nog steeds verbaast het me dat mensen afschuw hebben van Nederland. Vooral om de reden dat het een land is van de ‘’ongelovigen’’. Als ik van een vriendin uit België hoor dat zij geen hoofddoek mag dragen tijdens een praktijkexamen, schrik ik daarvan. Hetzelfde geldt ook voor andere landen in Europa. Ik ben al blij en dankbaar dat ik mijn gebed kan uitvoeren en mijn hoofddoek kan opdoen op werk. 

Het is niet dat ik alleen van Nederland houd, ik houd ook van zijn bevolking. Ik heb zo veel van ze geleerd, waardoor ik zo mijn eigen identiteit heb kunnen creëren. 

Laten we Allah swt bedanken om de gunsten die wij hier hebben en laten we alle voordelen eruit halen en de kansen grijpen die we kunnen grijpen. 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.