De Arabische Unie

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Mohammed Ali Ahmadi

16/02/2016

Nooit eerder had ik iemand met zo veel hartstocht zien pleiten voor enigheid onder de moslims. De afgelopen weken ben ik non-stop bezig geweest met het bestuderen van deze persoon. Met het lezen van zijn stukken, het luisteren naar zijn uitspraken en het kijken naar zijn shows. Een erg controversieel persoon in de ogen van velen. Een held, zo niet dé held van het moment voor mij. Hij spreekt gebalanceerd, vanuit kennis, en is reëel in wat hij vraagt. Nooit eerder heb ik zo veel bewondering in zo een korte periode gekregen voor een politiek figuur. De Respect MP van het Britse parlement George Galloway. Tegenwoordig vooral activist en presentator van verschillende programma’s.

Om terug te komen op mijn eerste zin: opvallend genoeg is George geen moslim. Vaak genoeg heb ik mij afgevraagd wat er nou mis is met de moslims vandaag, waardoor wij zo diep verdeeld zijn geraakt en in uiterste ellende leven. Waardoor tirannen en dictators de leiding nemen in onze landen en nog grotere tirannen ervandoor gaan met alles waar God onze bodems mee gezegend heeft. Of we de schuld nou aan Amerika, Israël of de dictators geven, we hebben tot aan de dag van vandaag gefaald er iets aan te doen.

Aan antwoorden schiet het ons niet te kort. We weten duizenden samenzweringstheorieën te bedenken en de vinger te wijzen naar wie niet voor alles wat er fout gaat. Hoewel het niks nieuws was voor mij wat George zei toen hij een publiek van Arabieren uit verschillende streken toesprak, raakte hij mij diep na zijn emotionele kreten over de toestand van het Midden-Oosten: “Wij in Europa spreken meer dan honderd talen, hebben zo veel verschillende religies, maar hebben een Unie bereikt. Jullie zijn een gemeenschap van meer dan driehonderd duizend mensen met dezelfde taal en één God die jullie allen aanbidden. Niemand staat in jullie weg als jullie je zouden verenigen." En gelijk heeft hij. Gek genoeg heeft hij het slechts over eenheid onder de Arabieren alleen. Stel je eens voor, een unie van bijna twee miljard mensen.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken