Verkeersblauw

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door R.S

09/02/2015

Het was een rustige vrijdagavond. Na een hele dag binnen te hebben doorgebracht, besloot ik een luchtje te scheppen en te wandelen naar het winkelcentrum, om daar vervolgens zeer onverantwoord een overdosis aan suiker en zoetigheid in te slaan. Toegeven aan je verslaving is immers de eerste stap. 

Twijfelend stond ik voor mijn kast, starend naar de minstens dertig verschillende kleuren en stoffen sjaals. Welke wordt het? 

Ik moest denken aan hoe ik anderhalf jaar terug nog geen enkele sjaal had. Ik droeg toen nog geen hoofddoek en was helemaal niet bekend met het wereldje van de sjaals. Inmiddels stond ik voor een hele verzameling, had ik nog een stapel onderin de kast liggen én lag er een koffer in de schuur met de miskopen die ik niet vaak draag (en stiekem nooit zal dragen). 

Na het een en ander overwogen te hebben, koos ik een blauwe sjaal van onderaan de stapel. Verkeersblauw, heb ik mij door Google laten vertellen. 

Onderweg naar het winkelcentrum kwam ik een mevrouw tegen die haar honden aan het uitlaten was. Een mevrouw die ik nog nooit eerder had gezien. Nog voordat ik haar gedag kon zeggen, merkte ze op: ‘Wat heeft u een ongelooflijk mooie kleur hoofddoek om!’. Ik merkte dat dit zó recht uit haar hart kwam. Het liefst had ik haar stevig geknuffeld, maar dat doe je natuurlijk niet als je iemand niet kent. 

Ik besloot mezelf in bedwang te houden, te glimlachen en de lieve mevrouw te bedanken: ‘Oh, wat lief van u!’. De mevrouw lachte terug en liep weer achter haar hondjes aan, die ongeduldig aan hun lijn aan het trekken waren.

Ik draag mijn hoofddoek elke dag opnieuw met alle trots, met of zonder de erkenning van anderen. Maar de woorden van de mevrouw, moge Gods zegen op haar rusten, en haar open houding maakten mij intens gelukkig. Ze geven mij hoop. Hoop in een wereld waarin we elkaar ondanks de verschillen waarderen, tolereren en accepteren. Een wereld waarin we een eenheid vormen, ons allersterkste wapen tegen verderf. 

En die verkeersblauwe sjaal? Dat is nu mijn lievelingssjaal.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.