Een gouden vriendschap

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

17/03/2015

Iedereen kent het wel: een goede vriend of vriendin die je altijd in gedachten bijblijft. En omdat er zoveel verschillende mensen zijn, zijn er ook zoveel voorkeuren voor een vriendschap. De één kiest voor een vriendschap waarin je altijd voor elkaar klaarstaat en een ander kiest voor een vriendschap waar hij/zij veel van kan leren. Met een bepaalde vriend/vriendin kan je misschien altijd die leuke dingen doen die in je eentje minder leuk zijn om te doen. 

Maar er is ook nog een andere vorm van vriendschap: iemand die je aan Allah (swt) doet denken, iemand die je leert vertrouwen in Allah (swt) te hebben. Dit noem ik een gouden vriendschap.

In een overlevering lezen we dat onze heilige Profeet Mohammad (s) eens werd gevraagd: “Wat voor persoon kan iemands beste vriend zijn?” De heilige Profeet (s) adviseerde: “De persoon die je helpt om Allah (swt) te gedenken en je aan Allah (swt) doet herinneren wanneer je Hem vergeet”.

Een aantal jaren geleden ontmoette ik zo’n iemand. Iemand die bij iedere tegenslag en iedere zegen Allah (swt) bedankt en nooit twijfelt aan wat Allah (swt) op het pad zal brengen. 

Nu jaren later denk ik nog steeds aan die vriendschap. Ze is misschien wel één van de weinigen tegen wie ik opkijk en niet alleen omdat ze intelligent of behulpzaam was, of voor de gezellige momenten. Maar omdat ze iemand was die mij iets belangrijkers heeft geleerd dat voor de rest van het leven nodig zal zijn; vertrouwen in Allah (swt) en het gedenken van Allah (swt), deze gouden vriendschap.

Geschreven door Raihaneh

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken