Recidiverend probleem

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige de Meest Genadevolle,

Door Waiel Alkhateeb

29/03/2015

Het is weer zover. Een aanslag met veel onschuldige burgers. Het is iets wat ik bijna dagelijks zie als wereldnieuws volger. Maar dan is er een in Europa, hier dichtbij. Dat is gevaarlijk en bedreigend. Het is opeens zo dichtbij. Nu slaan de alarmbellen, nu komt iedereen in actie.

Het is verschrikkelijk en hartverscheurend om ook maar een slachtoffer van deze barbaarse en laffe gekken te zien. Geloof me, elke dag is er een cel in mijn hart die het begeeft door verdriet.

Maar wat mij ook verdriet doet is de laffe en lakse houding van wereldleiders en autoriteiten die heel veel accepteren en hun ogen voor belangrijke dingen sluiten tot dat het gevaar dichtbij komt. 

Iedereen weet dat je maar een paar gekken nodig hebt om chaos en moord te creëren. Iedereen weet dat daders van zogenoemde religieuze terrorisme in oorsprong criminelen en misdadigers zijn die het verst van geloof hebben gestaan als maar kon. Toch, keer op keer, krijgen deze misdadigers de kans om zich te manifesteren. Misdadigers met een religieus jasje.

Waarom?

Om te beginnen is het belangrijk om als religieus eenheid, in dit geval Islamitisch, duidelijk een standpunt in te nemen. Zolang er mensen zijn die zich voordoen als geleerden heilig prediken dat het moorden van andersdenkenden binnen en buiten het geloof geoorloofd en zelfs geliefd is, staan we achter.

Een ander oorzaak is het tekortkomen van overheden in het tackelen van problemen. Aan de ene kant zijn er mensen met verkeerde ideologieën die aangepakt moeten worden, aan de andere kant is discriminatie een bron voor frustratie.

Helaas is ook de wereldpolitiek dusdanig dat er landen zijn die baat hebben bij het voortleven van terrorisme.

Misschien wel de belangrijkste oorzaak is het falen van een maatschappij als geheel. Individuen die een maatschappij vormen horen elkaar van het kwade af te houden. Laten we beginnen met het goede voorbeeld te geven.

Laten we leven zoals God ons echt heeft gevraagd te leven. Alleen dan kunnen we het kwaad uit onze maatschappij verdrijven.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.