Een discussie, verandering en de verschijning van Imam Al-Mahdi (a)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Het leven stond even stil. Het draaide om de verspreiding van de ‘bekende’ leugens over de sjiitische leerweg. Ik vroeg me af: waarom was het nodig om andere stromingen in een kwaad daglicht te plaatsen? Moet ik uiteindelijk bij deze mensen zijn als ik meer over Islam en haar vrede wil weten? Het draaide om weerwoorden. Bevond en begaf ik mij in een onnodige situatie? Had ik moeten zwijgen of tot het bittere einde door moeten gaan? Wat zouden jullie doen?In dit gesprek bevonden zich ook mensen die nog zoekende waren naar het juiste pad. Het moment waarin men omsingeld is door pijnlijke leugens krijgt dan een andere wending, en daarom moest ik ervoor kiezen om het gesprek aan te gaan. Respectvol blijven was mijn uitgangspunt. De vraag zelve begreep het antwoord. Maar het leek toch niet genoeg. Doorgaan, je best blijven doen. Het gesprek voelde als een berg zonder top, een marathon zonder finish, als duisternis zonder licht. De tegenpartij had geen moeite met het gebruik van woorden als shirk en kufr en deze vlogen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Maar natuurlijk, niet in positieve zin. Ik ben mijn immuunsysteem dank schuldig. Vooroordelen en persoonlijke aantijgingen zijn geen spelregels voor een discussie. Van de hak op tak. Ik blijf kijken met schrik van verbazing.

“Nu niet met woorden gaan spelen, he”. Wat gebeurt er precies, vraag ik mezelf af. Wil het antwoord/de waarheid doordringen: in het verstand, in de ziel? Maar dan: het blokkeert. Wat is het precies. Ik heb dit nooit begrepen en ik ben nog steeds op zoek naar het antwoord. De agressiviteit die leugens wilde opdringen, nam uiteindelijk de overhand en daarom moest de discussie beëindigd worden. Waar geen respect voor andermans overtuiging heerst, sluit er een raam naar vriendschap.

Waarom moeten we tegenwoordig verantwoording afleggen over waarom we in het bestaan van God geloven, terwijl de Schepper een onmisbare Bron een onvervangbare Vriend is, van de wereld van de mensheid. Waarom hebben zich leugens over deze leerweg verspreid. Er is niets van deze leugens waar!

Wat heeft een mens nodig om de liefde, het licht en de waarheid van deze leerweg te begrijpen? Hoe kunnen we de wereld helpen bij de voorbereiding op de komst van Al-Qaim? Wat denken jullie? Alleen informatie? Wat kunnen we gezamenlijk doen? Investeren in Nederlandstalige boeken over het geloof? Zelf boeken schrijven? Van roman tot naslagwerk? Is dat de oplossing? Wat is de meest effectieve en snelste manier? In welke projecten moeten we investeren? Kleinschalig, grootschalig? Of van alles wat? Ik kan me er niet bij neerleggen dat er ‘niets’ is. Nee, er moet toch iiiieets zijn! Of moeten we dan toch gewoon afwachten, toekijken en alleen reageren wanneer er iets gevraagd wordt, vraag ik jullie met een brok in mijn keel.

Is het spreken over deze geloofsleer misschien wel, naast een plicht, ook een beroep dat voor ons allemaal gemaakt is? Ik voel de energie borrelen en de mogelijkheden verschijnen. Ze hangen aan het prikbord van de horizon en weerspiegelen veranderingen die bereikt kunnen worden. Deadlines staan te springen om afgerond te worden. Misschien moeten we nog beginnen, misschien zijn we al heel dichtbij. Maar de ultieme deadline nadert, de tijd zal nooit stilstaan, de tijd dringt. Ik denk aan onze krachtbron: de Schepper! Ik denk aan rechtvaardigheid. Aan de twinkelende sterren in het heelal, aan de donkere maan die uit respect op zich zal laten wachten, aan de regen die niet zal durven regenen en de zon zal uitnodigen om te komen stralen: de verschijning van Imam Al-Mahdi. Moge de Schepper, de Beschermer, de Eeuwige, de Enige, de meest Genadevolle, de komst van Imam Al-Mahdi bespoedigen. En tot die tijd is ieder (oprecht) gesprek het waard, want het gaat hier om het meest belangrijke, het grootste geschenk dat iemand gegeven kan worden, het grootste geschenk dat iemand omarmen kan: de belofte, het sublieme Woord van onze Schepper.

Geschreven door Raihaneh

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Reacties   

#1 Muslim 03-07-2015 16:21
"It's easier to turn a moutain into dust, than to create love in a heart which is filled with hatred" quote Imam Ali (as)

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.