Het begin van de maand Ramadan 2018 [update 15 mei 16:00]

Salam aleekum beste broeders en zusters,

Hieronder wordt voor elke geleerde het begin van de maand Ramadan bekend gemaakt. Wil je weten hoe het begin van de maand Ramadan wordt bepaald? Klik dan hier.

Websites en Fiqh-regels van de geleerden:

Via de website van jouw geleerde kan jij de fiqh-regel opzoeken die jij moet opvolgen. Hieronder hebben wij ons best gedaan om de dag van het begin van de maand Ramadan voor elke geleerde aan te geven aan de hand van de fatwa's van de geleerden. Let op: de onderstaande dagen gelden voor de inwoners van NEDERLAND!

Sayed Al Sistani:

Fiqh-regel: De maan moet te zien zijn, met het blote oog, in het land waarin jij woont. Overtuigend(!) wetenschappelijk bewijs tot de zichtbaarheid is voldoende. 

Website: www.sistani.org [in meerdere talen] of http://www.najaf.org/english/

Ramadan begint: zeker op donderdag 17 mei 2018!

Sayed Al Khoei:

Fiqh-regel: De maan moet te zien, met het blote oog, in een land dat dezelfde nacht of een gedeelte ervan met het land waarin jij woont deelt.

Website: http://www.alkhoei.org/ of https://www.facebook.com/alkhoei.org / nieuws via: http://www.coej.org/hilal-advisory-team-statement-ramadhan-1436ah/ 

Ramadan begint: vrijwel zeker op donderdag 17 mei 2018!

Sayed Mohammad Fadlullah:

Fiqh-regel: De maan moet te zien zijn in een land dat dezelfde nacht of een gedeelte ervan met het land waarin jij woont deelt. Het gebruik van een telescoop of andere hulpmiddelen is toegestaan.

Website: http://english.bayynat.org.lb/

Ramadan begint: zeker op woensdag 16 mei 2018!

Sayed Mohammed Said Al Hakeem:

Fiqh-regel: De maan moet gezien worden, in een van de landen uit Europa, Azië, Afrika of Australië. Op dat moment is het bevestigd voor de hele wereld. De landen uit Noord- en Zuid-Amerika mogen niet gevolgd worden. Deze moeten zelf de maan bekijken of afgaan op landen uit andere continenten.

Website: http://alhakeem.com/

Ramadan begint: woensdag 16 mei 2018 of donderdag 17 mei 2018 (houd de berichtgeving in de gaten)!

Sayed Sadiq Al Shirazi:  

Fiqh-regel: Na navraag en zover bekend, geldt de fatwa van Sayed Al Shirazi voor zijn volgers over de hele wereld. De exacte manier van het bepalen volgt inshaAllah.

Website: http://imamshirazi.com, http://www.alshirazi.net https://www.facebook.com/SadiqShirazi

Ramadan begint: vrijwel zeker op donderdag 17 mei 2018!

Sayed Ali Al Khamenei:

Fiqh-regel: De maan moet te zien zijn, met het blote oog of telescoop, in het land waarin jij woont. Overtuigend(!) wetenschappelijk bewijs tot de zichtbaarheid is voldoende. Je hoeft bij overtuigend wetenschappelijk bewijs niet zelf te gaan kijken.

Website: http://www.leader.ir/langs/en/ of https://twitter.com/khamenei_ir of http://www.ic-el.com/en 

Ramadan begint: vrijwel zeker op donderdag 17 mei 2018!

Sayed Kamal Al Haydari:

Fiqh-regel: Het begin van de maand Ramadan / de Eid moet samen gevierd worden door de moslims in een bepaald deel van de wereld. Klik hier voor uitgebreide uitleg.

Website: http://alhaydari.com/ / https://www.facebook.com/alhaydarii/ 

Ramadan begint: woensdag 16 mei 2018 of donderdag 17 mei 2018 (houd de berichtgeving in de gaten)!

- - - 

Staat jouw geleerde er niet tussen? Kijk op de website van jouw geleerde welke Fiqh regel hij heeft en vergelijk het met de regels en de dagen die hierboven zijn genoemd. 

Wij willen jullie vragen om onjuistheden graag aan ons door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het reageersysteem hieronder. Alvast bedankt! Op deze manier kunnen wij deze pagina verbeteren. Het blijft ieders verantwoordelijkheid om de juiste regels op te volgen. 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Niets uit de website mag worden verveelvoudigd/gekopieerd zonder:

(1) toestemming van de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

(2) een bronvermelding!

© Copyright dient te worden gerespecteerd in de islam!

Afdrukken

Reacties   

#2 Ahlalbait Jongeren 10-06-2016 01:07
Salam aleekum beste,

Bedankt voor je bericht. Ramadan Mubarak!

Voor 2016 hebben wij nog geen kalender. Wij raden het volgende aan:

1. Gebruik Praytime.info voor het tijdstip voor het middag- en avondgebeden en het verbreken van het vasten alleen (!), kies links in de instellingen wel voor de juiste rekenmethode (Leva Research Institute)

2. Stop ruim op tijd met eten (neem meest veilige tijd aan). Wij raden momenteel rond 02:00 voor Rotterdam en omstreken.

3. Bid het fajr gebed één uur voor zonsopgang zoals aangegeven op Praytime.info

Ws,
AJO
#1 gast 06-06-2016 15:17
Hebben jullie ook een lijst met de gebedstijden tijdens ramadan. Waarbij het ook staat hoelaat imsaak is.

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.