Geboorte Imam Mahdi (a), 15 Sha'baan 255 A.H.

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,Imam al Mahdi (a) werd geboren op de 15de van de maand Sha’baan 255 AH in Samarra. Zijn moeder was Narjis, de vrouw van de elfde Imam. Narjis’s afstamming gaat terug naar Sha’mun, een van de volgers van Profeet Isa (a).

Net zoals dat de geboorte van Musa (a) werd verborgen door Allah’s wil, werd Imam al Mahdi’s(a) geboorte ook verborgen. Vijf jaar leefde Imam al Mahdi (a) onder de liefdevolle zorg van zijn vader. Hij werd alleen gezien door een paar familie leden en een paar geselecteerde metgezellen van zijn vader. Dit werd allemaal gedaan om hem te beschermen voor de Abbasiden.

Aanbevolen handelingen tijdens deze nacht:

1. Reciteer 100 keer het volgende: Subh'aanallah Walh'amdu Lillah Wa-Laa Ilaaha Illallah Ho Wal Allahu Akbar (سُبْحَانَ اللّهِ وَالْحَمْدُ لِلّهِ وَلا إلهَ إلاَّ اللّه وَاللّهُ أَكْبَرُ )

2. Verricht de Ghusl (grote wassing), met de gedachte van het wegwassen van je zondes en de gedachte dat je je laatste Ghusl aan het verrichten bent.

 

3. Reciteer 100 keer Astaghfirullah

4. Reciteer de ziraat (bezoeksgroet) van Imam Hussain (a) en de speciale ziaraat van Imam Hussain voor 1 Shabaan.

Als een korte begroeting, kan men naar het terras/verhoogde plek gaan. Om vervolgens links, rechts en naar de hemel te kijken en het volgende smeekgebed te reciteren:

Assalamu Alalika Ya Aba Abdillah Assalamu alaikum wa rahmatullah e wabarakatoh
(السلام عليك يا أبا عبد الله السلام عليك ورحمة الله وبركاته)

Vrede zij met u, O Aba-`Abdullah! Vrede en Allah's genade en zegeningen zij met u.

5. Lees dua Komail (link) voor het zoeken naar vergiffenis

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken