Verslag project Irak Kids

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Als eerste alhamdu lil Allah voor de ‘’tawfiq’’ van Allah (swt). Ten tweede wil ik iedereen bedanken voor de steun en de bijdragen. Het totaal verzamelde bedrag was uiteindelijk € 1165,-. Hiermee hebben we 48 kinderen blij gemaakt.Op de flyer was beschreven dat er aan ieder kind € 25,- besteed zou worden. Hiervan zou er voor ieder kind kleding, een schooltas en een paar schoenen gekocht worden en aan de kinderen worden uitgedeeld. Maar de plannen waren veranderd. Omdat ieder kind een andere smaak zou hebben wat betreft kleding etc. hebben we alleen een schooltas en schoolspullen gekocht. De rest van het geld is, samen met de spullen, in een envelop meegegeven. De organisatie waar de spullen en het geld werden uitgedeeld, bevond zich in Karbala. Het was een speciale organisatie waar geld aan de weeskinderen werd gegeven. Ieder kind krijgt $ 10,- per maand en de organisatie zelf heeft al 300 weeskinderen. Maar de weeskinderen die wij hadden geholpen waren nieuw en werden op die dag gelijk bij de organisatie ingeschreven. Dat was ook de bedoeling van mijn project. De kinderen zijn tussen de vijf en dertien jaar, waaronder kinderen die wees zijn van beide ouders, en ook kinderen die sade (nakomelingen van de Profeet, vrede zij met hem) zijn.

Zoals jullie nu zien, zijn er nog steeds bomaanslagen in Irak. Kijk naar 15 augustus en hoeveel mensen er zijn overleden. Door deze bomaanslagen vermeerdert het aantal weeskinderen in Irak. In Irak zijn er veel organisaties die hulp bieden aan de wezen tot achttien jaar. Ook op de universiteiten bieden ze veel hulp. Maar dat is niet genoeg, want ze blijven kinderen die geen moeder of vader hebben, of zelfs helemaal geen ouders. Hoeveel we ook voor deze kinderen zullen doen, ze blijven iets missen. Ze missen de liefde van de ouders. Maar alsnog zal Allah (swt) ons belonen voor onze goede daden en hulp aan deze kinderen.

De kinderen die we hebben geholpen, hebben ons gevraagd om ook volgend jaar weer terug te komen. En we hebben ze beloofd om weer terug te komen en hun weer blij te maken. Dus daarom zal het project doorgaan en groter worden insh’Allah. Ik zal volgend jaar insha’Allah ook naar andere steden gaan. Maar hiervoor heb ik ook jullie hulp nodig!

Klik hier voor meer foto's

Geschreven door Zainab Marhoon

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken