Liefdevolle brieven, verhaal van Bint-Al-Huda

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle,

Lieve zuster Wafa,

Assalamu Alaikum,

Nog steeds kan ik de verwarring die mij soms overvalt niet uitleggen. Ik zeg niet dat het geluk en de rust in mijn ziel tot een eind zijn gekomen. Mijn geloof is nooit een tijdelijke vreugde geweest. Ik voel nog steeds de blijdschap van mijn eerste stappen naar de islam, maar ik voel nog steeds een soort van pijn afkomstig van een onbekende bron. Misschien leef ik nog steeds het leven dat ik leidde vóór het geloof. Alsjeblieft, help mij om deze belangrijke fase te passeren. Velen hebben geprobeerd mij te helpen om mijn kijk op het leven te veranderen, maar ik kon nooit op hen reageren. Ik moet toegeven dat jij de enige persoon bent geweest die het aankon om mijn zwarte visie op het leven te veranderen. Nu vraag ik jouw hulp in het overwinnen van deze pijn, de bron van mijn onrust. Dus alsjeblieft schrijf, aangezien ik rust en veiligheid vind in jouw woorden. Jouw teksten komen van het geloof en haar creatieve kracht. Jouw woorden vullen mijn ziel met schitterende rechtvaardige leiding.

Moge Allah jouw veilig houden,

Raja. 

 

Lieve zuser Raja,

Assalamu Aleikum, 

Pijn zonder speciale reden is slechts een illusie. Iedereen kan pijn in zijn leven vernietigen, als hij zoekt naar de juiste bron in de realiteit. Lijden zonder reden brengt nog meer lijden. Iemand zou geen plek aan zulke pijnen - die de zwakken bijten met scherpe tanden - moeten geven. 

Je moet leren om weerbaar te zijn tegen zulke gevoelens. Die wereldse zaken zorgen ervoor dat jij jouw religieuze verplichtingen vergeet en staan in de weg tussen jou en Allah. Het is jammer voor iemand die de bron van licht heeft gevonden, maar door wereldse zaken wordt weggeduwd, nog voordat hij het geloof écht bereikt heeft. Ik bid tot Allah dat Hij jou meer kracht geeft om te vechten tegen jouw verlangens. Op dit niveau dat jij hebt bereikt is het van belang dat je standvastig bent en een sterke wilskracht hebt.

Wafa.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken