Muharram bijeenkomsten, 6 & 9 augustus 2022

In de naam van Allah, de barmhartige, de genadevolle,

De maand Muharram is weer aangebroken. De maand waarin wij de kleinzoon van de profeet Mohammed (sa) herdenken. Dit jaar organiseren we in samenwerking met andere stichtingen verschillende bijeenkomsten door het hele land. Graag nodigen wij jullie hiervoor uit. Er staan nog twee bijeenkomsten gepland:

Zaterdag 6 augustus 2022, Assen van 17:00-20:00 | in samenwerking met moskee Al Hussein

Deze bijeenkomst staat in het teken van de invloed van de gebeurtenissen van Karbala op het verleden en het heden. Het programma begint met een Koranrecitatie en Ziaret Warith. Verder staat voor de pauze een presentatie over de feitelijke gebeurtenissen tijdens de slag van Karbala door Sayed Bakir en een gedicht op het programma door onze jonge broeder Amir. Na de presentatie is het nog mogelijk om vragen te stellen. Het programma bestaat verder uit de hoofdlezing door hadji Waiel Alkhateeb en een rouwzang door broeder Mahdi. De bijeenkomst wordt afgesloten met een maaltijd.

Dinsdag 9 augustus 2022, Den Haag van 18:30-21:00 | in samenwerking met Stichting Alcauther

Deze bijeenkomst is verplaatst van maandag 8 augustus naar dinsdag 9 augustus. Je hoeft niet opnieuw aan te melden als je dit al eerder gedaan hebt. Dit programma staat in het teken van Ashura. Na de Koranrecitatie en Ziaret Ashura wordt de Maqtal (de gebeurtenis van Karbala) gereciteerd in het Nederlands door hadji Waiel Alkhateeb. Het programma wordt afgesloten met een rouwzang door broeders Mahdi en Abdullah en hierna een maaltijd.

Mis deze bijeenkomsten niet en meld je aan! Aanmelden kan via: Ahlalbait.nl/aanmelden

Vragen? We horen het graag.

Ws,

AJO

Afdrukken

Muharram bijeenkomst, Karbala: Meer dan een verhaal, 31 juli 2022

LET OP: locatie is gewijzigd naar Den Haag.

Salam aleekum beste broeders en zusters,

De maand Muharram breekt spoedig aan. In deze maand staan wij stil bij het martelaarschap van de kleinzoon van de Profeet (s) en het verhaal van Karbala. De gebeurtenis die in Karbala heeft plaats gevonden is echter meer dan een verhaal. Zondag 31 juli gaan wij samen met Cultureel Centrum Utrecht (@cc_utrecht ) hierover meer de diepte in.Het programma zal bestaan uit een Koran recitatie en het lezen van ziyarat Warith, hierna vindt er een lezing plaats over het onderwerp Karbala: meer dan een verhaal, gegeven door Sayed Mujtaba. Uit de lezing zullen wij insha’Allah o.a. veel opsteken over de lessen die wij kunnen trekken uit de gebeurtenis van Karbala en de boodschap die daarbij hoort. Vervolgens zullen er stellingen gediscussieerd worden in een (interactief) panel. Na het panel sluiten we de middag af met een rouwzang en een maaltijd.

Meld je aan voor deze bijeenkomst en stap deze heilige maand in met het herdenken van Imam Hussain (a). Inschrijven kan via ahlalbait.nl/aanmelden.

Vragen? We horen het graag. Insha’Allah tot dan!

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Afdrukken

Finding God in our lives met Shaykh Javad Shomali, 21 en 22 mei 2022

Salam aleekum beste broeders en zusters,

Het is eindelijk zo ver! AJO is vereerd om de komst van Shaykh Javad Shomali bekend te maken! Op zaterdag 21 en zondag 22 mei organiseren wij twee bijeenkomsten in het teken van 'het vinden van God in ons leven'.
 
Het programma ziet er als volgt uit: aan de hand van drie sessies zullen wij dagelijks een onderwerp met jullie behandelen wat binnen het thema van de bijeenkomsten valt. Na de Koranrecitatie beginnen wij met een introductie  van het onderwerp door Shaykh Javad. Daarna volgen er twee interactieve sessies om dit nader te bestuderen. Hierbij is ook ruimte om vragen te stellen gerelateerd aan het thema (het vinden van God in ons leven). Wij zullen de de onderwerpen later inshaAllah bekend maken, zodat jullie het kunnen voorbereiden.
 
Mis deze bijeenkomst niet! Wij zijn ervan overtuigd dat deze bijeenkomsten onze spiritualiteit naar een hoger niveau gaat tillen.

Schrijf je nu in! Er is beperkt plaats. De inschrijvingen staan nu open: 

ahlalbait.nl/aanmelden


Na inschrijving ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging met meer informatie. Heb je nog vragen? Dan kan je ons berichten op social media (Instagram/Facebook) of ons een e-mail sturen (zie contactpagina).

Shaykh (@mjshomali op Instagram) heeft tien jaar gestudeerd en les gegeven aan islamitische instellingen in Iran, ging daarna naar de Universiteit van Cambridge, waar hij een MPhil en PhD voltooide in Midden-Oosterse studies.
Hij ontwikkelde een sterke interesse voor geestelijke gezondheid en psychologie. Deze interesse bracht hem een jaar na het afronden van zijn doctoraat terug naar de Universiteit van Cambridge. Op dit moment volgt hij de opleiding Psychotherapie aan de onderwijsfaculteit.

Shaykh Javad heeft de afgelopen jaren de harten veroverd van vele gelovigen door zijn inspirerende spirituele lezingen over de relatie met en liefde van God. Ook zijn opvallende en unieke aanwezigheid op social media met 'Spiritual Saturdays', Munajat Shabaniya, meerdere live shows, Q&A's en andere leuke leerzame posts. Tot slot heeft hij een boek geschreven 'Revival of the heart' met 40 unieke ahadith. Dit deed en doet hij allemaal met zijn levenspartner en echtgenote Zahraa.

Als er nog vragen zijn, dan horen wij dat graag! 

Ws,
AJO

Afdrukken

Meer artikelen...