Gezamenlijke Muharram-bijeenkomst "De redding van het geloof", 17 oktober 2015

In de naam van Allah, de meest Barmhartige en de meest Genadevolle,

- "Ik vraag u geen loon voor mijn prediking, behalve liefde voor mijn verwanten." (De Edele Koran, 42:23)

- “Hussain is van mij, en ik ben van Hussain. Allah heeft diegene lief die Hussain lief heeft.” [Musnad Ahmad Ibn Hanbal, v4, p172]

De islamitische maand Muharram staat weer voor de deur, en daarmee ook het begin van het islamitische jaar 1437. De liefhebbers van de Profeet (s) en zijn familie (a) beginnen ieder jaar met het herdenken van de tragedie van Karbala, de revolutie die de islam heeft gered van zijn ondergang. Tijdens deze tragedie heeft Imam Hussain (a) door niet alleen zichzelf maar zijn familie en metgezellen op te offeren de islam van zijn grootvader Mohammad (s) gered van totale ondergang.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/889721151116773/ 

Jullie komst is het succes van elke bijeenkomst!Wij nodigen jullie van harte uit voor een gezamenlijke Muharram-bijeenkomst op zaterdag 17 oktober te Rotterdam. Deze unieke bijeenkomst, die georganiseerd wordt door maar liefst negen (!) organisaties, zal geheel in het teken staan van het belang van de maand Muharram. Middels deze bijeenkomst zullen wij weer trouw beloven aan de Profeet (s) en zijn Ahlalbait (a). Het herdenken van Imam Hussain en zijn familie (a) en metgezellen geeft licht voor de harten van de gelovigen.

Zoals altijd zal het programma volledig in het Nederlands zijn en is iedereen van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. De inloop is om 16.30 uur en het programma zal om 17.00 uur aanvangen. Wij verzoeken iedereen om, met de wil van Allah, op tijd aanwezig te zijn en jullie vrienden en familie uit te nodigen voor deze gelegenheid, opdat we insha’Allah samen het beste kunnen halen uit deze bijeenkomst.

Het programma zal bestaan uit:

- Een recitatie uit de heilige Koran;
- Het beloven van trouw aan Imam Hussain (a) door het lezen van de Ziyarah van Imam Hussain (a);
- Een presentatie over de belangrijke rolmodellen uit Karbala;
- Een interactief gedeelte waarin met het publiek wordt gesproken over hoe de tragedie van Karabla jou als moslim standvastigheid kan bieden in deze maatschappij;
- Een hoofdlezing over hoe Muharram de islam heeft gered;
- Een rouwzang in meerdere talen;
- Het gezamenlijk gebed;
- Een maaltijd.

Samengevat:

Datum: zaterdag 17 oktober 2015

Inloop: 16:00 uur

Begin programma: 16:30 uur

Einde programma: 19:30 uur

Locatie: Vlaardingweg 39, 3044 CJ Rotterdam

Bereikbaarheid OV: 9292.nl

Bereikbaarheid auto: maps.google.nl

Schroom niet om contact op te nemen in het geval van vragen en/of opmerkingen. Je kunt een bericht achter laten of ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen jullie allen hartelijk te mogen ontvangen op zaterdag 17 oktober!

Afdrukken

Reacties   

#2 Ahlalbait Jongeren 08-11-2015 14:04
Salam aleekum beste Hassan,

Excuus voor de late reactie.

De verzen moeten altijd geïnterpreteerd worden vanuit de hele Koran en niet afzonderlijk. De boodschap van de Koran is duidelijk en dat is vredelievend met de medemens omgaan zoals de profeten dit deden met de tirannen in hun tijd.
De omgang met ongelovigen moet daarom op een respectvolle manier. Het toepassen van geweld is het laatste middel en alleen bij een selectief groep ongelovigen.

Ws,
AJO
#1 Hassan 12-10-2015 20:03
Sorry dat ik over een ander stuk in de koran praat, maar ik zag dat iemand surah tauba ayah 5 sls ‘gewelddadig‘ beschouwde. Waarom en wat betekent de 5de ayah van surah Tauba?

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.