Muharram bijeenkomsten, 6 & 9 augustus 2022

In de naam van Allah, de barmhartige, de genadevolle,

De maand Muharram is weer aangebroken. De maand waarin wij de kleinzoon van de profeet Mohammed (sa) herdenken. Dit jaar organiseren we in samenwerking met andere stichtingen verschillende bijeenkomsten door het hele land. Graag nodigen wij jullie hiervoor uit. Er staan nog twee bijeenkomsten gepland:

Zaterdag 6 augustus 2022, Assen van 17:00-20:00 | in samenwerking met moskee Al Hussein

Deze bijeenkomst staat in het teken van de invloed van de gebeurtenissen van Karbala op het verleden en het heden. Het programma begint met een Koranrecitatie en Ziaret Warith. Verder staat voor de pauze een presentatie over de feitelijke gebeurtenissen tijdens de slag van Karbala door Sayed Bakir en een gedicht op het programma door onze jonge broeder Amir. Na de presentatie is het nog mogelijk om vragen te stellen. Het programma bestaat verder uit de hoofdlezing door hadji Waiel Alkhateeb en een rouwzang door broeder Mahdi. De bijeenkomst wordt afgesloten met een maaltijd.

Dinsdag 9 augustus 2022, Den Haag van 18:30-21:00 | in samenwerking met Stichting Alcauther

Deze bijeenkomst is verplaatst van maandag 8 augustus naar dinsdag 9 augustus. Je hoeft niet opnieuw aan te melden als je dit al eerder gedaan hebt. Dit programma staat in het teken van Ashura. Na de Koranrecitatie en Ziaret Ashura wordt de Maqtal (de gebeurtenis van Karbala) gereciteerd in het Nederlands door hadji Waiel Alkhateeb. Het programma wordt afgesloten met een rouwzang door broeders Mahdi en Abdullah en hierna een maaltijd.

Mis deze bijeenkomsten niet en meld je aan! Aanmelden kan via: Ahlalbait.nl/aanmelden

Vragen? We horen het graag.

Ws,

AJO

Afdrukken