Verslag Muharram bijeenkomsten 2017

In de naam van Allah, de barmhartige de genadevolle,

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2017 organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie twee bijeenkomsten in het teken van het martelaarschap van Imam Hussein (a).

Het gezamenlijk gebed vormde het begin van de bijeenkomsten. Hierna kregen de bezoekers een kopje thee om bij te komen van hun reis.

Het programma begon beide dagen met een recitatie uit de heilige Koran. Op zaterdag werden verzen uit o.a. Fussilat gereciteerd door hadji Massih en op zondag reciteerde hadji Ali Al Touraihi verzen uit o.a. Al Rahman en Al Fajr.

Broeder Murteda gaf zaterdag vervolgens een presentatie over de concentratie in ons gebed. Een zeer belangrijk en actueel onderwerp, aangezien de meeste mensen hier wel last van hebben. Op zondag werd na de koranrecitatie Ziaret Ashura op een mooie en emotionele manier gereciteerd door broeder Aysar.

Het hoofdonderdeel van het programma was de lezing van hadji Waiel Alkhateeb. De onderwerpen hadden hun grens op de dag van Karbala. Op zaterdag vertelde Waiel ons over Imam Hussein (a) vóór het slagveld van Karbala. Deze Imam staat vaak bekend om zijn rol tijdens het slagveld, maar heeft voor het slagveld van Karbala ook veel voor de islam betekend. Op zondag was het onderwerp: "de tiende dag". Toen stond de gebeurtenis van Karbala centraal. Hadji Waiel gaf een kleine introductie waarna hij overging tot het lezen van de Maqtal, de gebeurtenissen van Ashura, in het Nederlands.

Het programma werd afgesloten met, vooral, Nederlandse rouwzang. Zaterdag reciteerde Sayed Atheer de gedichten en zondag waren het onze broeder Mahdi en Sayed Mahdi die voor de rouwzang zorgden.

De bijeenkomst werd afgesloten met een maaltijd.

Klik hier voor de foto's van de eerste bijeenkomst.

Klik hier voor de foto's van de tweede bijeenkomst.

Klik hier voor video's.

Ws,

AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.