Verslag Martelaarschap Imam Al Sajjad (a), 15 oktober 2017

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,

Op zondag 15 oktober organiseerde Ahlalbait Jongeren samen met Al Mahdi Jongeren een bijeenkomst in Arnhem. Deze bijeenkomst stond in het teken van het martelaarschap van Imam Al Sajjad (a). Hij is een zoon van Imam Hussein (a) en zijn opvolger als Imam. Deze bijeenkomst was een mooie gelegenheid voor ons om de jongeren uit het oosten van het land te leren kennen en voor hun was het een mooie gelegenheid een bijeenkomst over de Ahlalbait dicht bij huis te bezoeken.

Het programma begon met een koranrecitatie door broeder Jafar. Hij reciteerde op een prachtige wijze verzen uit hoofdstukken "Al Insan" en "Al Qadr". De ziaret werd hierna voorgedragen door broeder Amjad.

De presentatie van broeder Mujtaba volgde hierna en ging over het balans in het leven. Hij vertelde over zijn ervaringen betreft het uitoefenen van het geloof in Nederland en hoe wij als moslims hier in het westen in het algemeen om moeten gaan met bepaalde situaties. Het was voor hem ook o.a. de studie wat hem sterker maakte in het geloof.

De lezing van hadji Waiel Alkhateeb ging over de wijsheden van Imam Al Sajjad (a). Eerst beantwoordde Waiel de vraag over wij een religie nodig hebben om "goed" te zijn. Hij ging ook in op het rechtensysteem dat Imam Al Sajjad (a) had benoemd. Zo gaf deze Imam zelfs rechten aan de menselijke organen, planten en dieren.

Het programma werd afgesloten met een rouwzang. Deze werd voorgedragen door broeder Atheer. Zoals het publiek gewend is van ons, was er ook rouwzang in het Nederlands, zodat het begrijpbaar was voor iedereen.

Al met al een geslaagde dag, waarbij we kennis hebben opgedaan en ook onze broeders en zusters in het oosten leerden kennen!

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's

InshaAllah tot de volgende keer!

Ws,
Ahlalbait Jongeren en Al Mahdi Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.