Verslag Mijn beproeving, 4 februari 2018

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Het leven is een beproeving. Iedereen maakt moeilijke tijden of situaties mee. Dit kan het verliezen van een dierbare zijn of het bekeren naar een geloof waar jouw hele familie niet bekend mee is. Één van de belangrijkste dingen hierbij is dat je er over kunt praten.
In dit kader heeft Ahlalbait Jongeren organisatie op 4 februari een bijeenkomst georganiseerd met als titel “Mijn beproeving”. Het werd een bijeenkomst met persoonlijke verhalen, interactiviteit met het publiek en een unieke sfeer.

De bijeenkomst begon met de heilige woorden van de Koran door hadji Ali Al Touraihi. Hierna stonden 3 onderdelen op het programma; het verhaal van broeder Mohammed, het verhaal van zuster Amanda en een presentatie door hadji Mudi.

Het verhaal van broeder Mohammed ging over het verliezen van zijn vrouw op jonge leeftijd. Zij vocht een strijd tegen kanker en helaas is zij hierdoor overleden. Broeder Mohammed moest hierdoor alleen twee kinderen opvoeden. Gelukkig kreeg hij wel wat hulp van zijn ouders, maar doordat zij een tijd in het buitenland woonden, was dit op een gegeven moment ook een uitdaging.

Zuster Amanda had een totaal andere beproeving. Zij is bekeerd naar de islam in een christelijk gezin. Hierdoor heeft zij het moeilijk gehad de eerste paar jaren van haar bekering. Je krijgt enorm veel vragen van je omgeving en daarnaast ben je zelf ook constant bezig met een zoektocht naar informatie en kennis.

Het publiek werd betrokken bij beide verhalen, stelden vragen en gaven hun steun aan de broeder en zuster.

Hadji Mudi eindigde het programma door een presentatie te geven over depressie. Wat zijn hier de oorzaken van en hoe kunnen we het voorkomen?
Onder een hapje en een drankje kon er nagepraat worden over het programma. Wij willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en in het bijzonder broeder Mohammed en zuster Amanda voor het delen van hun persoonlijke verhaal!

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's

Ws,
AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.