Verslag: Ramadan online programma 2020

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Gezien de situatie dit jaar, hebben we tijdens de maand Ramadan een dagelijkse livestream gehouden, in samenwerking met Stichting Alcauther en Huis van Koran. De stream werd op Facebook gehouden en duurde van 19:00 tot 21:00.

Het programma begon dagelijks met een Koran recitatie door verschillende broeders. Elke dag werd er één Juz (deel) uit de Koran gelezen, waardoor aan het einde van de maand de heilige Koran was uitgelezen. Het programma vervolgde dan met de dagelijkse smeekbede. Zowel de heilige Koran als de dagelijkse smeekbede hadden Nederlandse ondertiteling.
Het tweede uur van het programma was elke dag variërend.  Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag werd er een lezing gehouden in het Arabisch en op dinsdag, donderdag en zaterdag in het Nederlands. Het programma werd dagelijks afgesloten met Dua Al Iftitah en Asma Al Husna (de Heilige namen van Allah).

Laylat al Qadr (de waardevolle nacht) had een speciaal programma. Het begon om 23:00 en eindigde om 1:30. De nacht bestond uit een recitatie van Surah Al Dukhaan, Ziaret Imam Hussain (a), Dua Raf’e Al Masahif, Surah Al Ankaboot, Surah al Rum en Dua Joashan Al Kabir.

In de video hieronder zie je wie allemaal uit de Koran of een smeekbede hebben gereciteerd en wat onze overige activiteiten waren.

https://www.facebook.com/watch/?v=177819413629767

Wij willen iedereen bedanken die een bijdragen heeft geleverd aan de Ramadan Stream 2020. En natuurlijk een speciale dank aan onze kijkers. We horen graag jullie eventuele feedback, stuur ons gerust een berichtje op onze social media kanalen!

Wij hopen dat iedereen gezond en wel is, inshAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor alle foto's.

Ws,

AJO

Afdrukken