Reactie op de aanslag in Brussel

Salam Aleekum beste broeders/zusters,

Hierbij wil AJO haar medeleven tonen voor de familie en nabestaanden van Sjeikh Abdellah Dahdoun, de imam van de moskee Reza in Brussel. Moge Allah zijn ziel scharen bij de martelaars en hem de hoogste beloning geven.

Deze week overleed hij door een terroristische aanslag op de moskee. De Imam stikte van de rook bij het proberen te blussen van het vuur dat ontstond na het gebruik van een molotovcocktail door een terrorist.

Tevens bidden we voor de gewonden. Moge Allah (swt) hen snel genezen.

AJO wil hierbij duidelijk aangeven dat zij dit soort terroristische gedachtegoed en acties ten zeerste afkeurt. De Islam is een godsdienst van vrede en wederzijds respect. De leer van Ahlalbait heeft deze belangrijke principes hoog in de vaandel staan. Helaas zijn de volgers van deze leer in de geschiedenis altijd een prooi geweest voor misbruikers van geloof, de Salafitische en Wahabitische stroming. Echter zullen wij als volgers van deze weg nooit de principes van rechtvaardigheid, barmhartigheid en liefde voor de mens kwijt raken. Zulke laffe acties zullen ons geloof hierin alleen maar versterken.

Wij willen alle broeders en zusters vragen om Al-Fatiha te reciteren uit voor Sjeikh Abdellah Dahdoun en alle martelaars.

Bovendien vragen wij jullie aanwezigheid op zondag 18 maart in Brussel tijdens de stille tocht. Vanaf Utrecht zal er om 8:30 een bus vertrekken richting Brussel. De bus zal vertrekken vanaf de Jaarbeurs en zal onderweg stoppen in Den Haag (stichting Alcauther) en Dordrecht. Aanmelding is verplicht. U kunt contact opnemen met de organisatie via de telefoonnummers op deze pagina:

http://www.alrisala95.com/forum/viewtopic.php?id=8012&action=new

Link over de optocht: http://www.brusselnieuws.be/artikel/zondag-witte-mars-voor-imam

WaSallam,

 

Bestuur AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.