Mededeling n.a.v. terrorisme maand maart 2016

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige de Meest Genadevolle,

Vol afschuw en verbijstering hebben wij kennis moeten nemen van de barbaarse en laffe terreuraanslagen in Brussel. Helaas zijn deze aanslagen een vervolg op de aanslagen in Turkije, Syrië, Irak en recentelijk ook in Lahore. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de weerloze slachtoffers, hun nabestaanden en alle getroffen bevolkingen. 

Onze medeleven en gebeden gaan ook uit naar de families van de drie Nederlandse slachtoffers in Brussel.

Wij veroordelen het geweld dat deze leed heeft veroorzaakt ten zeerste. Het gebruik van geweld is in geen enkele situatie gerechtvaardigd en staat haaks op waar de ware Islam voor staat: vrijheid, barmhartigheid, saamhorigheid en respect. Het is zeer spijtig dat deze laffe daden worden gepleegd in naam van dezelfde religie als de religie waar miljoenen mensen iedere dag weer hun kracht en hoop uit putten.

Laten we niet vergeten dat haat de oorzaak is en nooit de oplossing. Juist in tijden als deze is het van uiterst belang om schouder aan schouder te staan, ons niet uit elkaar te laten spelen en vooral vast te houden aan het vertrouwen in elkaar. Alleen dan zullen we een eenheid vormen en terroristen kunnen verslaan.

Wij roepen dan ook iedereen op, alle mensen met verschillende achtergronden en religies, om een eenheid te vormen en duidelijk te zijn in de strijd tegen terrorisme. De strijd die mensheid in zijn geheel voert.

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.