Herbouwing van Samirra moskee

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

De Gouden moskee is 5 jaar geleden op 22-2-2006 in Samarra verwoest door een bomaanslag. De gezaghebbers in Irak hebben samen daarop besloten om dit heilige plek te heropbouwen en met behulp van Allah (swt) is dit proces succesvol verlopen. De heilige koepel en de Minnaret zijn al hersteld en inshallah zal binnenkort de gehele moskee gerepareerd zijn. Ondertussen maken de betrokken architecten bij deze project nieuwe bouwtekeningen voor de heropbouw van dit moskee.

Maitham Mohammed, leider van deze architectengroep, verklaart de eerste fase van de bouw afgerond te hebben. Dit betreft het gebouw met zijn pilaren. Ze zijn momenteel bezig met de tweede fase en dat is het bewerken van de decoraties. Deze tweede fase gaat over in de derde fase betreffende de versieringen en tekeningen van de minaretten en de koepel en het met goud bewerken hiervan.

Irak heeft 60 miljoen Dollar beschikbaar gesteld voor de heropbouw van dit belangrijke project.

Foto Maart 2009

Haidar Al Jakoebie zegt dat dag en nacht gewerkt wordt met handdecoraties, zonder buitenlands hulp. 'Wij hebben voldoende capaciteiten in Irak om zonder hulp van buitenaf de heropbouw te realiseren', aldus al Jakoebie. De moskee van Imam Hassan al-Askery (a), ook wel de gouden moskee genoemd, is in het jaar 944 gebouwd. In het jaar 1905 is de bouw van deze moskee daadwerkelijk gerealiseerd en met 72000 miljoen goudstukken bewerkt.

In deze begraafplaats liggen onze 10e en 11e imams, Imam Ali Al-Hadi (a) en Imam Hassan al-Askery (a), begraven. Het is tevens de plaats waar onze 12e imam, Imam Al-Mahdi (a) geboren en opgegroeid is. Dit was de plek waar zijn verborgenheid plaatsvond. Dit heilige plaats werd verwoest door mensen die dachten hiermee de liefde voor Ahlalbait te kunnen stoppen. Echter hierdoor worden de sjiieten juist sterker en hun liefde voor Ahlalbait wordt alsmaar groter.

Moge Allah (swt) het verschijnen van Imam al Mahdi (a) bespoedigen.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken