Glimlachen is liefdadigheid.... Waarom?

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

De Profeet Mohammed (vrede zij met hem) zei dat onze glimlach naar anderen toe liefdadigheid is. Laten we lezen wat de moderne onderzoeken hierover zeggen.

Een nieuw onderzoek verricht door een groep wetenschappers van de Universiteit van Portsmouth suggereert dat glimlachen de manier van spreken zodanig beïnvloedt, dat luisteraars de soort glimlach kunnen identificeren gebaseerd op alleen het geluid.

Het onderzoek, dat ook suggereert dat sommige mensen meer "lachende" stemmen hebben dan anderen, voegt aan de groeiende mate van bewijs toe dat glimlachen en andere gevoelsuitdrukkingen  veel informatie kunnen geven en zelfs van invloed kunnen zijn op ons onderbewustzijn.

"Wanneer we luisteren naar mensen die aan het praten pikken wij allerlei soorten signalen op, deels onbewust, die ons helpen om de spreker te interpreteren," zei hoofdauteur van het rapport, Amy Drahota.

*  Uit een aantal onderzoeken is gebleken dat het maken van een gelaatsuitdrukking, zoals een glimlach, effecten op het lichaam kan produceren die vergelijkbaar zijn met de werkelijke emotie, zoals geluk.

Psychologen vertellen ons dat glimlachen een geweldige manier is om ons lichaam beter te laten functioneren en om onze gezondheid, ons stressniveau en onze aantrekkelijkheid te verbeteren. Vandaar dat zij geloven dat glimlachen gewoon een leuke manier is om langer te leven en daarbij geven ze ons tien effecten van glimlachen: 

1. Mensen worden aangetrokken door degenen die glimlachen aangezien er een aantrekkingskracht aanwezig is bij vrolijke mensen.

2. Glimlachen verandert ons humeur.

3. Glimlachen is aanstekelijk, mensen die glimlachen verlichten de kamer, ze verbeteren de stemmingen van anderen en maken zaken gelukkiger.

4. Glimlachen verlicht stress aangezien stress kan worden weergegeven in onze gezichten. Glimlachen helpt te voorkomen om er moe, versleten en overweldigd uit te zien.

5. Glimlachen verhoogt ons immuunsysteem omdat het helpt het immuunsysteem beter te laten werken. Wanneer we glimlachen verbetert het de immuun functie waarschijnlijk omdat we dan meer ontspannen zijn.

6. Glimlachen verlaagt de bloeddruk op het moment dat we glimlachen omdat er dan een meetbare afname van de bloeddruk is.

7. Glimlachen laat endorfine (morfine-achtige stof dat ons lichaam zelf aanmaakt), natuurlijke pijnstillers en Serotonine (regelt stemmingen en gedrag in ons lichaam) vrij. Dit allemaal samen zorgt bij ons voor een goed gevoel en artsen overwegen glimlachen als een natuurlijke drugs.

8. Glimlachen lift het gezicht en laat ons jonger lijken omdat de spieren die gebruikt worden bij het glimlachen het gezicht liften. Dit zorgt ervoor dat iemand jonger lijkt.

9. Glimlachen helpt ons succesvol te lijken omdat lachende mensen meer vertrouwen uitstralen en vaker benaderd  worden.

10. Glimlachen helpt ons om positief te blijven, want wanneer wij glimlachen stuurt ons lichaam de boodschap dat "het leven goed is!". 

Bij een ander onderzoek, dat uitgevoerd is in Zweden, kregen de deelnemers  afbeeldingen van gezichten te zien, terwijl de activiteit van de gezichtsspieren gemeten werd door middel van electromyografie (EMG). Bij het zien van blije gezichten, bewogen de deelnemers hun grote jukspier (de musculus zygomaticus major), die gebruikt wordt bij het glimlachen. Bij het zien van trieste gezichten, bewogende deelnemers hun musculus corrugator supercilii spier; de spier die gebruikt wordt  bij het fronsen.

Deelnemers deden dit zelfs wanneer de stimuli verborgen waren en snel gepresenteerd werden. Deelnemers waren zich er meestal niet van bewust dat ze hun spieren aanspanden. Drs. Ursula Hess en Slyvie Blairy hebben een studie verricht waar deelnemers video clips bekeken van een persoon die woede, verdriet, walging en geluk uitte. Resultaten van de studie toonden aan dat deelnemers consequent elk van deze uitdrukkingen imiteerden. Deze studies steunen de gedachte dat wanneer je naar iemand glimlacht, zijn/haar spieren ook manoeuvreren in een glimlach.

Een bekende studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Californië, Berkeley, heeft aangetoond dat het glimlachen effect heeft op de tevredenheid over je leven. Onderzoekers hebben 111 jaarboek foto’s van glimlachende, 21-jarige vrouwen geanalyseerdVijftig van hen hadden een authentieke Duchenne glimlach. Degenen met een authentieke Duchenne glimlach op de foto in het jaarboek bleken vaker getrouwd te zijn en een beter welzijn te hebben dan hun klasgenoten zonder Duchenne glimlach. Deze studie is opnieuw uitgevoerd in Australië in 2006 en toonde vergelijkbare resultaten . Een Duchenne glimlach lijkt geassocieerd met minder negatieve emoties en verhoogd competentie gevoel.

Mensen en glimlachen

Mensen over de hele wereld die geloven in de kracht van de glimlach zeggen dat glimlachen niets kost, maar veel geeft. Het verrijkt degenen die de glimlach ontvangen, zonder dat het degenen die de glimlach geven armer maakt. Het duurt slechts een moment, maar de herinnering eraan kan soms eeuwig duren.

Ook geloven mensen dat een glimlach geluk creëert in huis, het de goede wil in een bedrijf bevorderd en het van vriendschappen bevestigd. Het brengt rust aan de vermoeide, het juicht de ontmoedigde aan, brengt zonlicht aan de droevige en het is het beste natuurlijke  tegengif voor problemen.

Het kan weliswaar niet gekocht, gebedeld, geleend of gestolen worden.

Glimlachen in Islam

Allah de Almachtige, de Schepper van alle wezens bevestigt dat Hij alleen degene is die verantwoordelijk is voor het feit dat wijin staat zijn om te lachen of huilen, zoals Hij zegt: (en dat is Hij (Allah) die maakt (wie Hij wil) lachen en maakt (wie Hij wil) huilen. 

{Sûrat An-Najm - De Ster vers 43}.

Inderdaad, omdat Hij degene is die onze gezichtsspieren heeft gemaakt waarmee wij kunnen lachen of huilen.

Hij de Almachtige vertelt ons ook over de gelovigen op de dag des oordeels door te zeggen: (maar deze dag (de dag des oordeels) zullen de gelovigen lachen om de ongelovigen *op (hoge) tronen, kijkend naar (alle dingen) * Zijn de ongelovigen niet (volledig) betaald voor wat ze voorheen deden?)

{Sûrat Al-Mutaffifîn - Degenen die zich in fraude bezighouden - Vers 34-36}.

Profeet Mohammed vrede zij met hem spoort ons aan om te glimlachen zoals hij in de profetische hadith zegt: "uw glimlach naar anderen is als liefdadigheid".

Zeker, u (profeet Mohammed vrede zijn met hem) zegt de waarheid en niets anders dan de waarheid als Allah de Almachtige zweert bij de sterren wanneer zij zeggen: (Bij de ster wanneer het daalt (of verdwijnt) * uw metgezel (Muhammad) is noch afgedwaald noch heeft gedwaald * noch spreekt hij vanuit zijn (eigen) verlangen. * Het is slechts een bron van inspiratie die geïnspireerd is *.)

{Sûrat An-Najm - De ster - Vers 1-4}

Door: Abduldaem Al-Kaheel

Vertaald door: Sanae Mokaddam

Referenties:

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/01/080111224745.htm

http://longevity.about.com/od/lifelongbeauty/tp/smiling.htm

http://www.smilehealth.ca/true_value_of_a_smile.htm

http://positivepsychologynews.com/news/emiliya-zhivotovskaya/200809271036  

http://www.dshs.state.tx.us/riskcomm/documents/ekman.pdf

Afdrukken