Hussain inspireert mij (4): Hussain is mijn rolmodel

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle

Imam Hussain (a). Al bij het horen van de naam Hussain begint mijn hart sneller te kloppen. Wat Imam Hussain (a) met de harten van zijn volgers doet is niet in woorden te beschrijven! Het verhaal van Karbala leert ons vele lessen. En het fascinerende hiervan is dat deze lessen niet alleen voor de moslims geldt, maar voor de hele mensheid.  Met een leider als Imam Hussein (a) zou ik het niet eens willen om een andere leider als keuze te hebben. Daarom is mijn rolmodel Imam Hussain (a)!

Een van de lessen die ik van Imam Hussain (a) heb geleerd is opoffering. Ik heb geleerd dat je je eigen belangen moet opofferen voor de wil van je Schepper, Allah (swt). Je eigen belangen opofferen is niet makkelijk. Daar heb je een sterk geloof voor nodig. Maar hoe versterk ik mijn geloof? Hoe versterk ik mijn geloof in een samenleving waarin we nu leven. Ik versterk mijn geloof door naar Imam Hussain (a) te kijken.  Hij offerde zichzelf, maar ook zijn hele familie voor de Islam en puur om de naam van Islam levende te houden. En dat is hem gelukt, want tot op de dag van vandaag, 1400 jaar later, kloppen de harten nog steeds voor Imam Hussain (as) en herdenken er jaarlijks miljoenen mensen hem.

Een andere les die ik heb geleerd is het verspreiden van de Islam met je daden. Als actief lid van Ahlalbait Jongeren Organisatie heb ik mezelf de afgelopen jaren erg positief ontwikkeld. Ik heb ontzettend veel van mijn mede-moslims geleerd binnen de groep.  Daarom ben ik Allah (swt) ontzettend dankbaar dat hij mij heeft geleid en dat wij binnen AJO dit belangrijke werk (het verspreiden van de islam) mogen doen. De zuivere intenties die ik heb gezien bij anderen motiveert mij zo erg om door te gaan met dit werk. Tijdens onze bijeenkomsten maak ik kennis met andere zusters. We delen ervaringen en verhalen. Op deze wijze leer je onwijs veel van elkaar. Jij kan hun leven veranderen door simpelweg tijdens de pauze een praatje met hen te houden. Je kan ze bijvoorbeeld motiveren om de hijaab te dragen, te gaan bidden etc. Je kan voor hun net de stimulans zijn om heel hun leven te veranderen.  Je bouwt zo een heel netwerk op met de juiste mensen om je heen. Het zijn immers allemaal mensen die hun tijd opofferen om deel te nemen aan de bijeenkomst om onder andere kennis te vergaren.

Daarnaast heb ik geleerd om goede daden te verrichten. Dit verrijkt de ziel. Het geeft je innerlijke rust en het vergroot het bewustzijn van het kennen van je religie.

Elke goede daad die je verricht wordt door Allah (swt) beloond op de Dag des Oordeels. En elk goede daad verrijkt mijn hart met Zijn liefde die eeuwig zal zijn!

Eén van de mooiste verzen uit de nobele Koran voor mij is dan ook:

Surah Hud vers 114

"إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّـيِّئَاتِ ذَلِكَ ذِكْرَى لِلذَّاكِرِينَ..."

“...Indeed the good deeds drive away the evil deeds. This is a Reminder to those who are mindful of Allah.”

Imam Hussain (a) motiveert mij om op Allah (swt) te vertrouwen. Imam Hussain (a) motiveert mij om goed te zijn jegens mijn medemens. Zo moet ik altijd denken aan het verhaal van imam Hussain (a) toen er een vreemdeling naar hem toe kwam en vroeg wie hij was waarop Imam Hussain (a) antwoordde:

“Ik ben de kleinzoon van de Profeet (s) en mijn vader is Ali ibn abi Talib (a). De man antwoordde als volgt: “Ik vervloek jou en jouw vader’’. Imam Hussain (a) zei: “Ik zie aan je dat je een vreemdeling bent hier. Heb je misschien iets nodig? Heb je geen onderdak? Zit je misschien zonder voedsel? Ik sta tot jouw dienst. Mijn huis is jouw huis, je mag in mijn huis verblijven indien je dat wenst.”

Hoeveel van ons zijn in staat om zo te reageren? En dit is enkel één voorbeeld uit de duizenden voorbeelden. 

Hussain inspireert mij.

Narges, actief lid Mediacomité

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.