Ahlalbait Jongeren Organisatie zoekt columnisten

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Ben jij de columnist die wij zoeken? In het jaar 2015 zullen twee type columns gelanceerd worden op de website van AJO: De weekcolumn & De gastcolumn. Wij zoeken vaste columnisten voor de weekcolumn en als jij het leuk vindt mag je natuurlijk ook jouw eenmalige column insturen voor de gastcolumn. Wel dient de column aan een aantal eisen te voldoen met in acht neming van het onderstaande.

Een column moet een boodschap hebben. Een columnist moet zich profileren en niet in het midden blijven. De persoonlijke mening van de columnist moet goed naar voren komen. Woede, verbazing, blijdschap etc. zijn goede drijfveren voor een goede column. Vanuit (vak)kennis en actualiteit wordt een column geschreven wat rust op feiten en niet op claims. De lezer vertrouwt op de expertise van de columnist. 

In een column mag je best ‘ik’ gebruiken. De lezer moet zich kunnen vinden in jouw beleving en/of emotie. Als columnist sta je midden in de samenleving en spreek je als luis in de pels. Het bouwt zich rondom één onderwerp. Als jij bijvoorbeeld boos bent over asociale buschauffeurs dan kan je beginnen met je laatste nare ervaring tijdens een busrit. De lezer verrassen, laten lachen en vooral een stem geven zijn goede uitgangspunten voor een column.

Kortom, een kort en creatief stukje tekst met een persoonlijk karakter.

EISEN:

•Tussen de 250 en 300 woorden

•Het gaat niet in tegen de waarden van AJO (klik hier)

•Laat je spelling altijd eerst checken 

•Geen ongepast taalgebruik

•Naam of initialen zijn vereist

•Een foto, avatar of poppetje van de columnist is vereist

Je kunt jouw column opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

TIPS:

https://ariekok.wordpress.com/2012/09/21/hoe-schrijf-je-een-column-negen-tips/ 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.