Het Netwerk

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Mohammad Ali Ahmadi

7/04/2015

Drie broers hebben lang gepiekerd over het starten van hun nieuwe familiezaak, ze lopen al weer vast. Hadden ze maar iemand met ervaring die ze raad kon geven en zich met ze kon buigen over het bedrijfsplan. De jongste heeft laatst een lezing bijgewoond waar gesproken werd over ‘Het Netwerk’. De andere twee broers vragen om toelichting. “Het is een koepelorganisatie waar elke moslim aan kan kloppen, om gelinkt te worden met een ander moslim” legt hij uit. Ze gaan het proberen. Ze worden in contact gebracht met de jonge zakenman Hassan. Ooit begonnen met een klein bedrag, wat hij van zijn vader mocht lenen, om een webshop te beginnen. Vandaag de trotse eigenaar van meerdere succesvolle internet bedrijven. Hij helpt ze op te starten en blijft ze een jaar lang op afstand coachen naar een succesvolle familiezaak.

Yusra is een jonge moslima die geneeskunde studeert aan de universiteit. Aan de hoge cijfers en goede prestaties op school zal het niet liggen, maar zij is al een half jaar hopeloos op zoek naar een goede stageplek. Ze begint steeds meer te geloven dat het aan haar hidjab ligt. Ze kan niet afstuderen zonder stage te hebben gelopen en wordt door een vriendin verwezen naar ‘Het Netwerk’. Zo komt ze in contact met de 50 jarige chirurg Ali Reza. Via zijn directe contacten weet hij een stageplek te bemachtigen voor Yusra.

Samia en Mustafa zijn van twee hele verschillende achtergronden. Ze kennen elkaar al jaren van school en willen graag trouwen. Helaas maken beide ouders het ze zo moeilijk dat ze op het punt staan elkaar los te laten, ondanks de liefde en zuivere intentie om te trouwen. Een goede vriend benadert ‘Het Netwerk’ anoniem en vraagt om hulp. Sara en Mohammad stonden ooit in precies de zelfde schoenen en vragen de voorzitter van de jongeren organisatie waar ze zijn aangesloten te bemiddelen tussen het stel en de ouders.

Zou het niet geweldig zijn als deze netwerk van moslims voor moslims een realiteit zou zijn? Hoe moeilijk kan het zijn?

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.